Pred dopustom: koristne aplikacije, ki nam pomagajo najti cenovno ugodno letalsko karto in namestitev

Renata Anžič Trtnik 31. maj 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/dopustniske-aplikacije-anzic-maj22-hero.jpg

Verjetno nas večina najpogosteje potuje na različne destinacije v času poletnih počitnic. Takrat je najlažje dobiti dopust v službi, šoloobvezni otroci imajo šolske počitnice in »baterije« imamo že precej prazne. Imate radi agencijsko ponudbo ali se vaše potovanje začne že v mislih, ko premlevate, kam vas vleče, kako bi prišli do čim cenejših letalskih kart in kje boste spali?

Prvi koraki k sanjskim počitnicam: transport in iskanje namestitve

Ustrezne aplikacije nam lahko močno olajšajo iskanje tako prevozov kot namestitve. Pa poglejmo, katere so priljubljene.

Skyscanner (za Android in iOS)

Poiščite in primerjajte najcenejše lete z aplikacijo Skyscanner. S filtri omejite možnosti, da se boste kar najbolj približali temu, kar bo za vas ustrezno, tako izberite datum, trajanje leta, število postankov ... Če pustite odprto možnost datumov, boste dobili še nekoliko širšo ponudbo, ki pa bo barvno označena po kriteriju, kdaj je najbolje potovati za najnižjo ceno. Večina nas je navdušena prav nad tem. Nikar ne pozabite vklopiti opozorilni alarm, če se cena spremeni. Primerjate lahko tudi ponudbo hotelov in najema izposoje avtomobila. Aplikacija je tudi okoljsko usmerjena, saj vas opomniki opozarjajo na lete, ki manj onesnažujejo okolje z manjšimi izpusti CO2.

Hopper (za Android in iOS)

Čas je denar. To drži kot pribito – aplikacija Hopper vam bo svetovala, kdaj je najboljši čas za rezervacijo leta po najnižji možni ceni. Natančnost je kar 95-odstotna. Kaj to pomeni? Da ji lahko zaupate, ko vam bo svetovala, da kupite letalske karte takoj, sicer se boste obrisali pod nosom za super ceno. Preden kliknete gumbek plačaj, pa ji tudi prisluhnite, če vas bo hotela od tega odvrniti, ker se realno pričakuje, da bodo cene še nekoliko padle. Včasih se splača biti poslušen. ;) Na voljo je tudi kup uporabnih potovalnih nasvetov, na primer o ročni prtljagi, doplačilih, zamudah, informacije o letališčih ...

Flightradar24 (za Android in iOS)

Omenjajo jo kot najboljšo aplikacijo za sledenje letom. V živo lahko spremljate vse lete na tem planetu, zemljevidi pa so zelo natančni. Vidi se, kateri tip letala leti kam. To konkretno sicer k ničemer ne prispeva, vendar malce blaži neučakanost, ko boste tudi sami sedli v letalo in poleteli na sanjsko destinacijo. Za uporabnike je dodana vrednost predvsem ta, da po označbi letala lahko ugotovimo, kdaj bo letalo prispelo, ali zamuja, bo pristalo prej, kot je napovedano, kdaj se boste lahko vkrcali, kakšno vreme bo na poti ... No, tako, če imate slučajno veselje s tem ... Za še bolj natančne podatke je aplikacija doplačljiva, vendar za osebno rabo povsem nepotreben strošek, namenjena je bolj profesionalni rabi za poklicne in ljubiteljske pilote.

Da ne bo vedno booking.com ...

 

HotelTonight (za Android in iOS)

Čudovita aplikacija za last minute ponudbe hotelskih sob. Preprosta za uporabnika, z nekaj kliki že imate rezervirano sobo, poiščete pa jo lahko glede na lokacijo, mesto, znamenitost v bližini, pregledate mnenja uporabnikov in fotografije. Na voljo so vse kategorije prenočišč, od milega neba do najbolj prestižnih, če pa potujete s kosmatincem (ni mišljen mož), je tudi to označeno, kje ste dobrodošli.

Couchsurfing (za Android in iOS)

Počitnice ali potovanje – vseeno, da le je, tudi če je žep plitek. Aplikacija vas bo povezala z lokalnimi prebivalci, ki so vam pri volji odstopiti kavč. Nič ne boste plačali, imeli boste streho nad glavo, spoznali pa morda celo nove prijatelje. Ne pričakujte posebnega luksuza, denarnica bo zadovoljna, ker je ne boste olajšali, izvedeli pa boste tudi marsikaj zanimivega, kar ne piše v turističnih vodnikih.

Hostelworld (za Android in iOS)

Tudi ta aplikacija vam bo pomagala najti najboljše hostle, ki so prijazni do vaše denarnice. Cenovno ugodna rešitev, kjer boste srečali podobno misleče popotnike, kar še posebej veliko pomeni, če potujete sami. V mrežo je vključenih prek 16.500 hostlov iz več kot 180 držav. Vključite se lahko v klepet in iz prve roke od popotnikov izveste koristne informacije, si najdete cimra, skupaj načrtujete del poti, ustvariti svoj profil, delite v skupnosti svoje meme in fotografije ... skratka, dopust je vedno prekratek za vse, kar bi želeli početi.

Popotniški namig!

Ker so precej negotovi časi, ob vseh stroških načrtujmo še strošek zavarovanja, ki nam lahko reši že plačane lete, nočitve, rent-a-car itd., če se kaj zalomi in nam prepreči potovanje (npr. zdravstvene težave). Najdražje zavarovanje je tisto, ki ga nismo sklenili.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
31. maj 2022
5926
31. maj 2022
Pred dopustom: koristne aplikacije, ki nam pomagajo najti cenovno ugodno letalsko karto in namestitev