Predstavitev mobitela Samsung Galaxy S4 se bliža; kaj lahko pričakujemo?

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/samsung-galaxy-s4-time-square-11.jpg

Manj kot teden nas loči od predstavite težko pričakovanega naslednika priljubljenega Samsungovega mobitela Galaxy S III. Ker se je Samsung v povzdignil med najbolj uspešne proizvajalce mobilnih naprav, ki mu lahko konkurira le sloviti Apple, bo predstavitev, ki nas čaka v noči iz četrtka v petek, ena izmed najbolj težko pričakovanih mobilnih najav leta. Kaj lahko torej od novega paradnega konja med Android mobiteli pričakujemo?

Na kratko bi lahko odgovor bil: večji, hitrejši, pametnejši. Galaxy S IV bo imel vsaj 5 palčni (12,7 cm) zaslon v polni HD ločljivosti 1920 x 1080. Kot je letos za vrhunske Android telefone moderno, bo imel torej kar 440 pikslov na palec. Glede oblike večjih presenečenj ne pričakujemo, saj je pred kratkim Samsung razkril, da bo še naprej vztrajal pri svojih zloglasnih plastičnih ohišjih, ki jim omogočajo hitro, enostavno in poceni izdelavo mobitelov.

Seveda lahko pričakujemo tudi boljše komponente. Govorice namigujejo na 1,8 GHz štiri-jedrni procesor, nekateri upajo tudi na osem-jedrni procesor, s katerim se je Samsung hvalil na letošnjem sejmu CES. Bi se pa skoraj upala stavit na 2 GB delovnega pomnilnika in 13 MP fotoaparat, saj imajo take številke vsi letošnji najbolj zanimivi Androidi, Samsung pa ima izredno rad tabele s primerjavami številk, zato na tem področju ne bo želel zaostajati.

V New Yorku si bo predstavitev možno ogledati v živo na Times Square (vir: Samsung Tomorrow)

Novi Galaxy S IV bo seveda poganjal operacijski sistem Android, najverjetneje kar najnovejši okus Android 4.2 Jelly Bean. Vse glasnejše so tudi govorice o nadgradnji zmogljivosti sledenja očem, ki jo je Samsung vpeljal s funkcijo Smart stay. Le-ta poskrbi, da se zaslon ne ugasne vse dokler mobitel zaznava, da ga gledamo. Nova programska oprema na SGS4 pa naj bi podpirala še funkcije:

  • Smart rotation, prilagoditev orientacije zaslona glede na kot gledanja;
  • Smart pause, pavziranje videa, ko umaknemo pogled z zaslon;
  • Smart scroll, ki omogoča premikanje strani, ko mobitel ugotovi, da smo s pogledom prišli na dno strani.

V teoriji se vse to sliši zelo zanimivo, me pa zanima, kako se bodo funkcije obnesle v primeru nošenja očal in slabših svetlobnih pogojih.

 

No, gotovo bo Samsung za najnovejši Galaxy S pripravil še kakšno presenečenje. O novostih bomo seveda poročali tudi na Tehniku, predstavitev pa si bo mogoče v četrtek, 14. marca ob 19h po ameriškem času oziroma točno ob polnoči po našem času ogledati tudi v živo na naslovu www.youtube.com/SamsungMobile. Za neučakane je Samsung pripravil spodnji video napovednik, ki sicer bolj malo pokaže, veliko pa obljublja.

 

Vir: Huffington Post, Samsung Tomorrow

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
479
4. oktober 2013
Predstavitev mobitela Samsung Galaxy S4 se bliža; kaj lahko pričakujemo?