Predstavljen Samsung Galaxy S4 zoom s 16 MP kamero in 10x optičnim zoomom

Alja Isaković 24. september 2013
/PublishingImages/Samsung_Galaxy_S4_zoom-front.jpg

Nov teden, nov model mobitela Galaxy S4. S peto različico mobitela SGS4 Samsung nagovarja predvsem fotografske navdušence. V eno napravo, Galaxy S4 zoom, so namreč združili zmogljivost in obliko mobitela Samsung Galaxy S4 ter fotografske spretnosti lani predstavljenega fotoaparata Galaxy Camera. Seveda bo ob tem potrebno skleniti nekaj kompromisov.

Kompaktni fotoaparat in zmogljiv pametni telefon v enem

Samsung nadaljuje svojo serijo napovedi pomlad/poletje 2013. Naj spomnimo, izvirni Samsung Galaxy S4 je v naše kraje prišel v aprilu. Maja je bil na Googlovi konferenci I/O napovedana razvijalska različica Google Edition, pred dvema tednoma je bila najavljena pomanjšana in cenovno bolj dostopna različica Galaxy S4 mini, prejšnji teden pa še na prah in vodo odporna različica Galaxy S4 Active. Družini Galaxy S4 se torej sedaj pridružuje še model S4 zoom, ki ima na hrbet pritrjen zmogljivejši fotoaparat.

Mobitel Samsung Galaxy S4 zoom ponuja kompaktni fotoaparat s 16 MP CMOS senzorjem, 10x optičnim zoomom, optično stabilizacijo slike in Xenon bliskavico. Ponuja seveda različne načine snemanja in možnost podrobnega nastavljanja fotografskih parametrov. Samsung je v predstavitvi še posebej izpostavil uporabo zoom obroča za pošiljanje slik preko MMS-sporočila osebi, s katero se trenutno pogovarjamo po telefonu. Hkrati bo zoom obroč olajšal še dostop do raznih fotografskih funkcij.

Na drugi strani naprave seveda najdemo zmogljiv mobitel, ki ga poganja Android 4.2 Jelly Bean, oblečen v Samsungov najnovejši uporabniški vmesnik TouchWiz. V primerjavi z običajnim modelom SGS4, ima SG zoom manjši, 4,3 palčni qHD sAMOLED zaslon z resolucijo 960 x 540. S4 zoom bo poganjal dvo-jedrni 1,5 GHz procesor, podpiral bo hitro omrežje LTE/4G, na voljo bo imel 1,5 GB delovnega pomnilnika in le 8 GB notranjega pomnilnika. Seveda bo spomin možno razširiti s spominsko microSD kartico do 64 GB, kar bo zagretim fotografom prišlo še kako prav.

Zmogljivejši fotoaparat na zadnji strani mobitela bo seveda spremenil dimenzije mobitela, ki kljub temu deluje malce bolj elegantno kot okorna Galaxy Camera. Galaxy S4 zoom bo velik 125,5 x 63,5 x 15,4 mm, na tehtnici pa bo z 2,330 mAh baterijo vred pokazal 208 g. Zaenkrat cena in datum izida še ostajata neznanka.

Kaj Samsung še skriva za prihodnji teden?

Gre torej še za en zanimiv Samsungov hibrid, namenjen predvsem tistim, ki z mobitelom veliko fotografirate. Zanimivo bo videti, ali bo Samsung kljub temu letos najavil še kakšen nov model pametnega fotoaparata Galaxy Camera. Gotovo pa je, da Samsung nekaj še bolj zanimivega pripravlja za Galaxy & ATIV dogodek naslednji teden v četrtek, 20. junija v Londonu. Povabljenci bodo lahko v roke prvič prijeli v preteklih tednih najavljene mobitele in tablice, glavna zvezda Android družine pa naj bi bil novi mega telefon Galaxy Note III.

Za tiste, ki se vam različni modeli mobitelov S4 in Note zdijo predragi, pa še dobra novica. V ponedeljek je Samsung najavil še novo različico mobitela Galaxy Ace 3 s 4 palčnim zaslonom, Androidom 4.2 in 5 MP kamero.

Vir: Samsung

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
532
24. september 2013
Predstavljen Samsung Galaxy S4 zoom s 16 MP kamero in 10x optičnim zoomom
Android