Predstavljena Nokia Lumia 1020 z 41 MP kamero

Alja Isakovič 24. september 2013
/PublishingImages/nokia_lumia_1020-barve.jpg

Nokia je včeraj v New Yorku predstavila mobitel, ki so ga govorice napovedovale že dlje časa. Gre namreč za zmogljiv Windows Phone 8 mobitel z neverjetno 41 MP kamero. Zveni znano? Ja, Nokia Lumia 1020 bo imela podobno kamero, kot lanska Nokia 808 PureView. Slednjo je kljub zmogljivem fotoaparatu na neuspeh obsodil že odpisani Symbian. Bo Lumia 1020 imela več sreče?

Nokia pri predstavitvi najnovejše Lumie na svojem blogu ne izgublja preveč besed z opisovanjem vseh tehničnih zmogljivostih. Na kratko: Lumia 1020 ima 4,5 palčni (11,43 cm) AMOLED PureMotion HD+ zaslon z resolucijo 1280 x 768, 1,5 GHz dvo-jedrni procesor Snapdragon, 32GB notranjega pomnilnika, 2GB delovnega pomnilnika, podporo za omrežje LTE/4G, poganja jo seveda Windows Phone 8. Ampak to so le podrobnosti. Glavna zvezda naprave je seveda 41 MP kamera PureView s ZEISS optiko, šestimi lečami in optično stabilizacijo slik (OIS).

Da bo lahko Lumia 1020 v celoti izkoriščala vse zmogljivosti kamere, bo Nokia Pro Camera postala privzeta aplikacija za zajem fotografij in videa. Obljublja predvsem enostaven dostop do nastavitev, ki jih pri fotografiranju uporabljajo profesionalci. Dobra novica za napredne uporabnike, za tiste, ki se ponavadi poslužujemo samodejnega načina, pa bo aplikacija ponujala posebne vodiče.

 


Nokia pri predstavitvi izpostavlja tudi dvojen zajem slike, ki hkrati shrani fotografijo v polni resoluciji za kasnejše urejanje, za hitro deljenje preko Facebooka in drugih družabnih omrežij pa ponudi manjšo, 5 MP različico. Poleg tega Nokia izpostavlja izboljšano tehnologijo za optično stabilizacijo, ki ponuja tudi boljše slike in videe v slabših svetlobnih pogojih. Na tem področju so se sicer že dosedanje Lumie odlično odrezale. Lumia 1020 bo ponujala tudi zmogljivo xenon bliskavico ter mikrofon, ki bo znal kakovostno zajemati zvok tudi na glasnih koncertih. Nokia je na svojih straneh že predstavila par primerov slik, posnetih z Lumio 1020.

Se ti že kaj cedijo sline? Malce bo vseeno še treba počakati. Prvi bodo Nokio Lumia 1020 v roke konec tega meseca dobili Američani, na našo celino bo začela prihajati v prihodnjih mesecih. Cena v prosti prodaji še ni znana, mobitel bo na voljo v rumeni, črni in beli barvi.​

 


Vir: Nokia Conversations

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
542
3. oktober 2013
Predstavljena Nokia Lumia 1020 z 41 MP kamero
Windows Phone 8