Prihaja izredno trpežno steklo Gorilla Glass 4

Tehnik 24. november 2014
/PublishingImages/gorilla-glass-4-hero.jpg

Sprednja stekla pri današnjih najboljših mobilnih napravah se znajo že zelo dobro upirati praskam. Žal pa še vedno prehitro klonejo ob padcih. S slednjimi se zna zelo dobro boriti safirno steklo, na žalost pa je njegova proizvodnja ta hip še predraga, da bi se ga na veliko vgrajevalo. Sicer se ga na določenih delih mobilnih naprav (kamera in bralnik prstnih odtisov) že uporablja, a to ni tisto, kar si želimo. Morda pa safirnega stekla kmalu niti ne bomo več pogrešali. Corning je namreč najavil prihod novega sprednjega stekla Gorilla Glass 4, ki naj bi se pohvalilo z izredno trdnostjo.

 

Steklo Gorilla Glass 4 naj bi pri kar 80 % padcev na grobe površine (asfalt, beton ...) z višine enega metra ostalo nepoškodovano. Njegova trdnost naj bi bila tako do dvakrat večja kot pri konkurenčnih izdelkih. Sliši se dobro. Upajmo, da se bodo besede udejanjile tudi v praksi.

Kdaj bodo na trg prišle prve naprave s steklom Gorilla Glass 4, uradno še ni znano. Na Tehniku menimo, da v letošnjem letu zagotovo še ne, lahko pa bi jih ugledali enkrat prvi polovici prihodnjega leta.

Vir: corning.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. november 2014
2290
27. november 2014
Prihaja izredno trpežno steklo Gorilla Glass 4
Android, BlackBerry OS, iOS, Windows Phone 8