Prihaja izredno ugoden mobitel Nokia X2

Tehnik 27. junij 2014
/PublishingImages/nokia-x2-hero.jpg

Microsoft je predstavil precej zanimiv mobitel Nokia X2, katerega strojne karakteristike nas sicer ne pustijo odprtih ust, a ga vseeno ne smemo spregledati. Eden od razlogov je ta, da je osnovan na operacijskem sistemu Android, česar pri Nokii nismo vajeni. Drug razlog pa je njegova cena, saj znaša zelo ugodnih 99 € (cena je brez davka in ostalih dajatev).

Četudi X2 v sebi skriva sistem Android, se ponaša s podobno živahnim izgledom, kot smo ga vajeni pri Nokiinih modelih z operacijskim sistemom Windows Phone. Na voljo bo v številnih barvnih odtenkih. Na začetku ga bo mogoče kupiti v črni, zeleni in oranžni barvi, kasneje pa še v rumeni, temno sivi in beli.

 

Na sprednji strani mobitela X2 se nahaja 4,3-palčni (10,9-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 800 x 480 pik. Če se malo poigramo z računanjem, ugotovimo, da zaslon premore 217 pik na palec. Za pogon skrbita 2-jedrni procesor Snapdragon 200 z 1,2 GHz in 1 GB RAM pomnilnika. Za fotografske in filmske užitke je na zadnji strani na voljo kamera s 5 MP, na sprednji pa kamera VGA. Ste nad navedenimi strojnimi specifikacijami razočarani? Če je odgovor da, še enkrat pomislite na ceno.

Poleg dostopa do aplikacij za Androide nam mobitel že takoj po prvem prižigu ponuja nekatere zanimive aplikacije. Prednaložen ima na primer Skype, Outlook.com in OneDrive.

Če vas je ta članek prepričal, boste na svoj račun prišli že zelo kmalu. Novinec bo namreč na voljo že od julija dalje.

Vira: microsoft.com, conversations.nokia.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. junij 2014
2087
7. julij 2014
Prihaja izredno ugoden mobitel Nokia X2
Android