Priljubljeni gumb »Ogled slike« izginil z Googla, a prikličemo ga lahko nazaj

Tehnik 22. februar 2018
/PublishingImages/google-view-feb18-hero.jpg

Google je v zadnjih dneh naredil potezo, ki je dvignila precej prahu. S svojega iskalnika slik je namreč odstranil gumba »Ogled slike«, prek katerega je uporabnik lahko določeno sliko takoj pogledal v maksimalni velikosti, ter »Iskanje s sliko«, prek katerega je uporabnik lahko poiskal določeno sliko v drugih velikostih.

Eden od razlogov, zakaj je ameriški tehnološki gigant odstranil omenjena gumba, tiči v novem partnerstvu, ki ga je Google sklenil s fotoagencijo Getty. Je pa dejstvo, da uporabnikov to ne zanima. Mnogi menijo, da je bila ta poteza nepotrebna in njim v škodo.

 

Zanimivo pa je, da se je kmalu po odstranitvi gumbov na spletu pojavila razširitev z imenom View Image, ki zna gumba priklicati nazaj. Ta razširitev je na voljo za brskalnika Chrome in Firefox. Bomo pa videli, koliko časa bo še dostopna. Ne bomo presenečeni, če jo bosta Google in Firefox v kratkem odstranila s svojih tržnic z razširitvami.

Uporabniki brskalnika Chrome lahko razširitev View Image snamete na tem internetnem naslovu, uporabniki Firefoxa pa na tem naslovu.

Viri: twitter.com, chrome.google.com, google.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. februar 2018
3889
22. februar 2018
Priljubljeni gumb »Ogled slike« izginil z Googla, a prikličemo ga lahko nazaj