Prišel je novi MacBook Air

Tehnik 27. marec 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/macbook-air-kavcic-mar20-hero.jpg

Apple je v teh dnevih predstavil več novih naprav. Predstavil je nova iPada Pro, poleg njiju pa tudi novi prenosni računalnik MacBook Air ter malenkost osveženi Mac mini. O slednjima bomo več povedali v tem članku. O novih iPadih Pro lahko preberete več v našem drugem članku.

Nov prenosni računalnik MacBook Air prinaša več novitet, če ga primerjamo s predhodnikom. Za poganjanje takšnih in drugačnih aplikacij, iger ter operacijskega sistema skrbijo procesorji Intel Core 10. generacije, 8 oziroma 16 GB RAM pomnilnika ter grafika Intel Iris Plus. Zaradi novih procesorjev, velike količine RAM pomnilnika in grafike Intel Iris Plus je novi MacBook Air občutno zmogljivejši od predhodnika.

 

Novi MacBook Air ima tudi novo tipkovnico, ki jo Apple imenuje Magic Keyboard. No, ta tipkovnica ni povsem nova, saj je z njo že opremljen 16-palčni MacBook Pro. Tipkovnica nudi udobno tipkanje.

Applov novi prenosnik prinaša več internega spomina. Ta se pri njem začne pri 256 GB. Apple novinca opremlja tudi s 512 GB, 1 TB in 2 TB internega spomina. Interni spomin predstavljajo SSD-diski, ki so, kot verjetno veste, občutno hitrejši od klasičnih trdih diskov.

 

Slika se pri novem MacBooku Air prikazuje na 13,3-palčnem zaslonu, ki ima ločljivost 2560 x 1600 slikovnih točk. Ta zaslon nudi 227 slikovnih točk na palec. To pomeni, da je slika precej ostra. Sicer ne tako zelo, kot je na primer pri sodobnih paradnih mobitelih. A prenosnikov po navadi ne gledamo s takšne bližine kot pametne mobitele, zato nekoliko manjša ostrina ni težava.

Informacije o velikosti baterije pri novem MacBooku Air na Applovi spletni strani nismo našli. Naj pa bi ob enem polnjenju zdržala en dan, če ne pretiravamo z uporabo prenosnika.

 

Apple na tiste, ki radi klepetajo prek videa, ni pozabil. Novi MacBook Air ima tako vgrajeno tudi kamero, ki omogoča snemanje v ločljivosti 720p.

Programsko opremo pri novem MacBooku Air seveda zastopa Applov operacijski sistem macOS – različica Catalina.

Zunanjost novega MacBooka Air je na visokem nivoju. Prenosnik ima elegantne linije, tanke robove okrog zaslona in izredno majhno debelino. Ta znaša od 0,41 do 1,61 cm. Apple je novinca pripravil v več barvnih različicah, in sicer v zlati, sivi in srebrni.

Apple pri novem MacBooku Air omenja nekoliko nižjo ceno. Kakšna bo ta pri nas, boste lahko izvedeli na naši spletni strani, če bomo ta prenosnik seveda prodajali pri nas.

 

V času pisanja tega članka smo imeli pri nas v prodaji več Applovih prenosnikov MacBook. Med drugim tudi MacBooka Air (ne tega najnovejšega). Katere Applove prenosnike imamo v ponudbi, izveste tukaj.

Kot smo že omenili v uvodu, je Apple predstavil tudi malenkost osveženi Mac mini. Standardni konfiguraciji tega računalnika imata sedaj nekoliko več internega spomina. Ena konfiguracija ima po novem 256 GB internega spomina, druga, ki je tudi dražja, pa 512 GB internega spomina.

Specifikacije MacBooka Air:


 • Zaslon: 13,3-palčni z ločljivostjo 2560 x 1600 slikovnih točk
 • Procesorji: različni procesorji Intel Core 10. generacije
 • Grafika: Intel Iris Plus
 • Interni spomin: od 256 GB do 2 TB
 • RAM pomnilnik: 8 GB ali 16 GB
 • Kamera: 720p FaceTime HD
 • Povezljivost: WiFi in bluetooth
 • Operacijski sistem: macOS Catalina
 • Barve: zlata, srebrna in siva (Space Gray)
 • Dimenzije: višina od 0,41 do 1,61 cm, širina 30,41 cm, globina 21,24 cm
 • Teža: približno 1,29 kg
 • Drugo: Touch ID

 • Natančnejši seznam specifikacij novega MacBooka Air najdete na Applovi spletni strani. Na njej si lahko pogledate tudi natančnejše specifikacije novega prenosnika Mac mini.

  Vir: Apple.com.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  27. marec 2020
  5107
  27. marec 2020
  Prišel je novi MacBook Air
  iOS