Procesor Samsunga Galaxy S II "navit" na 1,5 GHz

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/prococ.jpg

Spomni se, ko smo bili še mulci in vse kar si imel od računalnika, je bila nekakšna stara škatla s šibkim procesorjem. Nato ti je prijatelj povedal, da če se poigraš z nastavitvami v BIOS-u, se da procesorsko frekvenco tudi zvišati. Pameten kot si lahko pri 12 letih to tudi greš poskusit. Lahko si zamisliš, da se take stvari ponavadi niso dobro končale, saj se je procesor pregrel in pokvaril, je pa res, da je bil to najhitrejši način kako zamenjati 4 leta star računalnik.

Kako pa to izgleda, če se lotiš tega na mobitelu? Ni tako dramatično kot je bilo pred 10 in več leti z računalniki. Obstajajo pa tudi dobre in slabe stvari tega. Dobra stvar je, da boš verjetno s tem pridobil na hitrosti operacijskega sistema, zelo slaba stvar je prekomerno znižanje avtonomije baterije in pregrevanje mobitela.

Obstajajo pa tudi ljudje, ki to naredijo samo za zabavo in da pokažejo kako močni so mobilni procesorji v današnjem času. Takšni navdušenci so vzeli popolnoma nov Samsung Galaxy S II in "navili" njegov procesor iz privzetih 1,2 GHz moči, na osupljivih 1,5 GHz (ne pozabi, da ima dve jedri). Vse to so seveda morali še stestirati s posebnimi aplikacijami in moram reči, da so številke osupljive.

Razvijalec je aplikacijo, s katero lahko povišaš hitrost procesorja objavil tudi javno, tako da če se ti valja doma kakšen Galaxy S II, lahko poizkusiš na lastno odgovornost. Ampak jaz vseeno ne bi delal tega. :)

Vir: Engadget
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
727
24. september 2013
Procesor Samsunga Galaxy S II "navit" na 1,5 GHz
Android