Prodaja prepogljivih mobitelov se bo predvidoma močno povečala

Tehnik 29. april 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/flip-phoni-kavcic-apr21-hero.jpg

Prepogljivi pametni mobiteli so dodobra popestrili mobilni trg. S futuristično obliko so navdušili marsikaterega uporabnika. Kljub zanimivemu videzu pa do danes še zdaleč niso izpodrinili klasičnih pametnih mobitelov, ki nimajo prepogljivega zaslona. Po napovedih analitičnega podjetja Counterpoint pa jih nekaj časa tudi še ne bodo.

Sodeč po Counterpointovem pisanju bo do konca leta 2020 dostavljenih približno 18 milijonov prepogljivih pametnih mobitelov. Vse kaže na to, da bodo prepogljivi mobiteli dobivali vse več in več lastnikov, a da bi postali dominantni na trgu, še ne gre pričakovati. Po podatkih analitičnega podjetja Strategy Analytics je bilo samo v prvi četrtini letošnjega leta dostavljenih 340 milijonov pametnih mobitelov. Omenjenih približno 18 milijonov je torej zelo malo.

Na trgu lahko danes najdemo kar nekaj proizvajalcev prepogljivih pametnih mobitelov. Samsung, Huawei in Xiaomi so samo nekateri. Je pa Samsung doslej pustil največji pečat, saj je do danes izdelal že kar nekaj različnih modelov. Kot je razumeti analitika Jenea Parka iz Counterpointa, je imel ta južnokorejski tehnološki velikan v lanskem letu več kot 80-odstotni tržni delež na trgu prepogljivih naprav.

 

Verjamemo, da bo Samsung tudi v letošnjem in naslednjem letu igral eno vodilnih vlog na trgu prepogljivih naprav. Letos lahko pričakujemo, da nam bo predstavil več prepogljivih mobitelov. Pričakujemo, da bo predstavil model Galaxy Z Fold3, ki bo nasledil zelo kakovosten model Galaxy Z Fold2 5G, ki je bil predstavljen lani. Prav tako bi nam utegnil letos predstaviti naslednika modelov Galaxy Z Flip 5G in Galaxy Z Flip.

Samsung v letošnjem letu ni predstavil še nobenega prepogljivega mobitela. Ga je pa zato njegov veliki tekmec Huawei. Ta je predstavil model Mate X2, ki se z dizajnom odmika od prejšnjih Huaweijevih prepogljivih mobitelov. Mate X2 z dizajnom bolj spominja na Galaxyja Z Fold2 5G kot na Mate X in Mate Xs, saj ima na zunanjem delu en zaslon, v notranjem pa še enega večjega. Kako je videti, lahko pogledate na spodnji fotografiji.

 

Nedavno je svoj prvi prepogljivi mobitel (model Mi Mix Fold) predstavil tudi Xiaomi. Tudi njegov 'prvorojenec' po dizajnu spominja na Galaxyja Z Fold2 5G. Ogledate si ga lahko spodaj.

 

Pri Telekomu Slovenije prodajamo nekaj prepogljivih mobitelov. V času pisanja tega članka smo imeli v prodaji na primer modele Galaxy Z Fold2 5G, Galaxy Fold in Galaxy Z Flip. Tukaj lahko pogledate, katere mobitele vam ponujamo.

Viri: Counterpointreasearch.com, Samsungmobilepress.com, Consumer.huawei.com, Blog.mi.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. april 2021
5640
29. april 2021
Prodaja prepogljivih mobitelov se bo predvidoma močno povečala