Prodanih 1.5 milijona Windows Phone 7 telefonov

Tilen Žagar 24. september 2013

Končno je Microsoft izkašljal prve številke o uspehu ali neuspehu Windows Phone 7 in s tem zaključil ugibanja. No skoraj, namesto o telefonih, prodanih končnim kupcem, so rajši spregovorili o tistih prodanim trgovinam in operaterjem.

V njihove roke je tako v prvih 6 tednih šlo 1.5 milijona različnih mobitelov z operacijskim sistemom Windows Phone 7. Informacije o končnih kupcih ni, je pa vsekakor lahko samo manjša.

Številka ni mala, ni pa na nivoju že uveljavljene konkurence, ki na četrtletje proda 10 in več miljonov mobitelov. V ozir je treba vzeti tudi dejstvo, da je Microsoft začel s prodajo v več kot 60 državah hkrati. Se pa strokovna srenja strinja, da za vstop v tako tekmovalen trg, kot so pametni telefoni, Microsoftu ne kaže slabo. Med drugimi je bil HD7 na Tajskem razprodan v trenutku. In kot pravijo sami, vstopajo v igro na dolgi rok, strategija, ki se jim je enkrat že obrestovala z Xboxom.

Mimogrede, na Marketplaceu je že več kot 5000 aplikacij, za rast od 4000 so potrebovali 14 dni, več kot še enkrat manj kot za prejšnjo tisočico. In skoraj petina aplikacij je ... iger :)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1697
24. september 2013
Prodanih 1.5 milijona Windows Phone 7 telefonov
Windows Phone 7