Prvi teden delavnic M:AppFest 2012

Tehnik 24. september 2013
/PublishingImages/Hekovnik-Odpiralni_casi-Krmpotic.jpeg

Izbor M:AppFest 2012 za najboljše slovenske Android aplikacije se je uradno pričel prejšnji teden z informativnim dnevom. V tem tednu začnemo že z delom na prvih programerskih in podjetniških delavnicah, vabimo pa te tudi k ogledu posnetkov predavanj iz uvodnega tedna.

M:AppFest 2012

Delavnice M:AppFest 2012 ob torkih in četrtkih do konca februarja

V okviru izbora se boš lahko vsak torek in četrtek ob 16ih na Hekovniku (Teslova 30, Ljubljana) udeležil/a delavnic, ki ti bodo z različnih vidikov pomagale do boljših aplikacij. Torki bodo načeloma posvečeni programerskim, četrtki pa podjetniškim delavnicam. Pri vsaki delavnici bo približno ena ura posvečena predavanju strokovnjakov, do dve uri pa bosta namenjeni individualnemu in skupinskemu delu mentorjev z udeleženci.

Podroben razpored delavnic bo objavljen v prihodnjih dneh po uskladitvi terminov s predavatelji. Znane so pa seveda že podrobnosti o prvih dveh delavnicah tega tedna:

Torek, 17. 1. 2012 ob 16.00: Uvod: Okolje, SDK, Hello World (Jernej Virag)Prvo programersko delavnico bo vodil Jernej Virag, ki ima že bogate izkušnje z razvojem aplikaciji na platformi Android. V sklopu delavnice bo predstavljeno razvojno okolje za platformo Android, naredili bomo prve korake, ki nas bodo pripeljale do prve preproste Android aplikacije ter izvedeli več o pogostih težavah in trikih, na katere je potrebno pri programiranju paziti. V okviru praktičnega dela bo seveda priložnost tudi za reševanje drugih težav, na katere ste že sami naleteli.Za učinkovito delo je priporočljivo, da vsi udeleženci s seboj prinesete svoje računalnike z naloženim razvijalskim okoljem (navodila za namestitev najdeš na strani: http://developer.android.com/sdk/installing.html), pričakuje se vsaj osnovno znanje programiranja.>> Facebook dogodek za delavnico Četrtek, 19. 1. 2012 ob 16.00: Uvod: “Customer discovery” (Kristjan Pečanac)Prvo podjetniško delavnico bo vodil Kristjan Pečanac, ustanovitelj zavoda Hekovnik z večletnimi startup izkušnjami. Predavanje bo namenjeni temi "Customer discovery"; spoznali bomo pomembnost oziranja na stranke, različne trge in njihovo delovanje, pomembnost ekipe in tehnologije pri razvoju aplikacij, primerjali klasični razvoj z razvojem z uporabo metode "customer discovery" ter spoznali okvir za razgraditev ideje "Problem - Rešitev".V praktičnem delu delavnice bo potekal še pogovor o idejah udeležencev in umeščanje idej v predstavljeni okvir "Problem - Rešitev".>> Facebook dogodek za delavnico

Na voljo so že posnetki uvodnih predavanj

V primeru, da si zamudil/a uvodno dogajanje v prejšnjem tednu, si lahko sedaj na strani http://video.hekovnik.si/ pogledaš posnetke predavanj z informativnega dneva:

Uvodno predavanje o M:AppFest 2012 (Kristjan Pečanac)

Predstavitev projektov Odpiralni Časi in 60 Words (David Krmpotić in Grega Podlesek)

Poleg tega ti priporočamo tudi ogled ponedeljkovega predavanja:

Android 4.0: kaj razvijalcem prinaša sladoledni sendvič (Martin Sonc)

Kot verjetno že veš, dobiš podrobne informacije o poteku izbora na uradni strani M:AppFest 2012, vsa dodatna vprašanja pa so dobrodošla v Facebook skupini M:Razvijalci. Upamo, da se ta teden vidimo na delavnicah v čim večjem številu!

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1601
24. september 2013
Prvi teden delavnic M:AppFest 2012
Android