Razkrite podrobnosti o uri LG G Watch

Tehnik 17. junij 2014
/PublishingImages/lg_g_watch-hero.jpg

S prihodom mobitelov so številni začeli poudarjati, da ljudje ur, razen kot modnih dodatkov, ne bomo več uporabljali. Če si pogledamo situacijo danes, lahko rečemo, da so ustrelili mimo. Ure v svoji »pametnejši« izvedbi vse bolj osvajajo srca ljudi. Ta trenutek seveda še niso tako priljubljene kot pametni mobiteli in tablice, a predvidevamo lahko, da se bo njihova razširjenost še precej povečala. Problem pri njih je trenutno v tem, da je ponudba relativno skromna. A to bi se lahko v bližnji prihodnosti precej spremenilo, saj številna podjetja energijo vse bolj usmerjajo v njihov razvoj. Eno takšnih je na primer LG, ki nam bo kmalu ponudilo svojo.

 

UpLeaks je na Twitterju objavil dokumente, ki razkrivajo, kaj naj bi nam LG-jeva ura, poimenovana G Watch, ponujala. Njene dimenzije naj bi bile 37,9 x 46,5 x 9,95 mm, težka naj bi bila 61 g. LG naj bi v njo med drugim stlačil 4 GB internega spomina, 1,65-palčni (4,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 280 x 280 ter baterijo s 400 mAh. Slednja naj bi zadostovala, da bo ura v stanju pripravljenosti zdržala 32 ur. Dokumenti pričajo tudi o tem, da naj bi ponujala podporo za Bluetooth 4.0. Programsko opremo bo, kot je znano že dlje časa, zastopala posebna različica operacijskega sistema Android, poimenovana Android Wear.

Ali nam je UpLeaks serviral resnične informacije ali pa širi krivo vero, bomo morda lahko izvedeli že na prihajajoči Googlovi konferenci I/O, ki se bo odvijala 25. in 26. junija v San Franciscu.

Vira: twitter.com/upleaks, lgnewsroom.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. junij 2014
2074
23. junij 2014
Razkrite podrobnosti o uri LG G Watch
Android