Razširitve za Chrome, ki izboljšajo vašo storilnost

Tehnik 12. februar 2018
/PublishingImages/google-chrome-feb2018-hero.jpg

Spodaj vam predlagamo nekaj (po našem mnenju dobrih) razširitev za brskalnik Chrome (Windows), ki lahko izboljšajo vašo storilnost. Vse razširitve za Chrome, ki spadajo v kategorijo »storilnost«, lahko sicer najdete na tem internetnem naslovu.

Predlagamo, da si pogledate tudi naše pretekle članke, v katerih smo predlagali razširitve za Chrome, ki spadajo v druge kategorije (klik, klik, klik, klik).

Google Keep

Med brskanjem po spletu kdaj zasledimo kakšno zanimivo informacijo ali spletno stran in si želimo to zabeležiti. To sicer lahko zapišemo na papir, a precej bolj priročno je, če si namestimo razširitev Google Keep in informacijo prek te razširitve zabeležimo v oblačno storitev Google Keep, ki nam je na voljo na različnih napravah.

Beleženje prek razširitve Google Keep v istoimensko oblačno storitev je preprosto. Samo v desnem zgornjem kotu brskalnika kliknemo na ikono razširitve Google Keep in želeno stvar zabeležimo oziroma zapišemo v prikazanem oknu. Ko je zabeležena, se samodejno shrani v storitev Google Keep. Preprosto.

 

Todoist

Todoist je super razširitev, v katero si lahko vnašamo svoja opravila. Je pa res, da ta razširitev ni brezplačna. No, nekatere njene funkcionalnosti so, vse pa niso. Brezplačno lahko npr. vnašamo opravila, nismo pa nato na ta opravila ob želenem času opozorjeni, če ne plačamo naročnine.

 

ImTranslator

Razširitev ImTranslator nam omogoča, da zelo hitro pridemo do prevoda besed oziroma stavkov, ki jih zasledimo na spletnih straneh. Samo označiti jih moramo z miško in klikniti na ikono te razširitve in že dobimo prevod. Seveda lahko v razširitev tudi ročno vnesemo kakšno besedo oziroma stavek, ta pa nam to prevede. Razširitev za svoje delovanje koristi več prevajalnikov, npr. Googlovega in Microsoftovega.

StayFocusd

Nemalo zaposlenih med svojim delovnim časom gleda videe na YouTubu ali pa brska po Facebooku oziroma po kakšnih drugih spletnih straneh, ki nimajo nobene povezave z njihovim delom. Vse te spletne strani tem zaposlenim samo kradejo čas in so zaradi njih neproduktivni in svoje pravo delo opravijo pozneje. No, k sreči v brskalniku Chrome obstaja razširitev z imenom StayFocusd, ki lahko takim zaposlenim pride še kako prav. Ta namreč zna blokirati poljubne spletne strani v času, ko mora zaposleni delati. V njej se namreč lahko nastavi, katere strani naj bodo blokirane ter kdaj naj bodo te strani blokirane. Če potegnemo črto, razširitev StayFocusd zaposlenim omogoča, da so bolj produktivni med delovnim časom.

 

OneTab

Ko imamo v brskalniku Chrome odprtih veliko zavihkov, se nam lahko delovanje računalnika precej upočasni, saj vsak odprti zavihek pobere določeno količino RAM-pomnilnika. Upočasnjeno delovanje računalnika pa seveda lahko precej vpliva na našo storilnost. Omenjeno težavo lahko s pomočjo razširitve OneTab hitro rešimo, ko to želimo. Ta razširitev nam namreč zna vse odprte zavihke shraniti na poseben seznam in na ta način sprostiti RAM-pomnilnik. Prek tega seznama nato lahko kadarkoli pozneje zaprte zavihke spet odpremo. Odpiramo jih lahko tudi posamično.

Vira: blog.google/press, chrome.google.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. februar 2018
3870
12. februar 2018
Razširitve za Chrome, ki izboljšajo vašo storilnost
Android