Razvoj LG-jeve serije mobitelov G – 2. del

Tehnik 27. junij 2017
/PublishingImages/LGG4-LGG6-hero.jpg

Tukaj je še drugi del našega pregleda razvoja LG-jeve serije mobitelov G. V prvem članku smo si pogledali prve tri paradne mobitele, in sicer kaj novega so ti prinesli v serijo oziroma kakšni so bili. V tem članku pa bomo pozornost namenili še preostalim paradnim mobitelom G, modelom G4, G5 in G6.

Optimus G4

 

Aprila leta 2015 predstavljeni mobitel G4 je prinesel nekaj uporabnih izboljšav v primerjavi s predhodniki. Ena izmed njih je ta, da ima G4 zadnji del lahko usnjen (kupcem je bil na voljo tudi v različici s plastičnim zadkom). Usnjen zadek je vsekakor dal nekoliko bolj premium občutek. No, vseeno pa se LG zanj pri modelih G5 in G6 ni več odločil. G4 se je lahko pohvalil tudi s tem, da ima nekoliko naprednejši zaslon kot G3, saj ima izboljšano svetlost, boljši kontrast, natančnejši prikaz barv ter boljšo odzivnost na dotike (diagonala in ločljivost je enaka kot pri zaslonu od G3). Če ga primerjamo z G3, ugotovimo, da je G4 ponudil tudi naprednejšo osrednjo kamero, ki ima 16 MP, ter hitrejši procesor Snapdragon 808. Omeniti velja še, da je imela »ge štirica« ob začetku prodaje prednaložen Android 5.1 Lollipop, čez katerega je bil postavljen LG-jev vmesnik UX 4.0.

G5

 

Naslednji izdani paradni mobitel serije G je bil G5, ki je bil predstavljen februarja lansko leto. Ta je v marsičem drugačen od predhodnikov. Njegova največja posebnost je ta, da je modularen. Torej uporabniki lahko nanj dodajajo različne module in na ta način razširijo nabor funkcionalnosti. Modularnost je vsekakor zanimiva popestritev. Za razliko od prejšnjih paradnih mobitelov serije G je G5 ponudil tudi t. i. Always-on Display. Torej na zaslonu tega mobitela se nam lahko nenehno izpisujejo določene informacije. G5 pa je še v eni stvari poseben oziroma naprednejši od prejšnjih mobitelov serije G. Zadaj ima namreč 8-megapikselno kamero s kar 135-stopinjsko lečo, ki zna zajemati precej bolj široke posnetke kot kamere pri prejšnjih mobitelih serije G. Poleg te kamere ima sicer zadaj še eno 16-megapikselno kamero s standardno 78-stopinjsko lečo, ki je zadolžena za izdelovanje ožjih posnetkov.

G6

 

LG mobitelu G6, ki je bil predstavljen letos februarja, ni dodal nekaterih stvari, ki jih imata G5 in G4, na primer nima modularnosti ali pa usnjenega zadka. Ima pa zato druge novosti oziroma prednosti. Opremljen je z večjim zaslonom kot prejšnji paradni mobiteli G, in sicer ima 5,7-palčnega (14,5-centimetrskega) z ločljivostjo 1.440 x 2.880 slikovnih točk. Posebnost zaslona pri G6 je v tem, da ima razmerje stranic 18:9. Še noben mobitel do G6 ni imel zaslona s takšnim razmerjem stranic. Poleg tega ima tudi izredno tanke robove okrog zaslona, kar je prav tako plus. G6 tudi kot prvi paradni mobitel serije G nudi dobro odpornost proti vodi in prahu (IP68), ima pa tudi najzmogljivejši procesor od vseh iz omenjene serije (Snapdragon 821). G6 je res vsestranski mobitel, ki na drugačen način izstopa kot G5 in G4. Priporočamo ga!

Ravno v času pisanja tega članka je LG sicer predstavil še eno malenkost izboljšano različico G6, ki se imenuje G6+. Ta ima nekaj več internega spomina (128 GB), brezžično polnjenje na nekaterih trgih ter priložene slušalke B&O PLAY.

Vir: lgnewsroom.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. junij 2017
3524
27. junij 2017
Razvoj LG-jeve serije mobitelov G – 2. del
Android