Razvoj Samsungove serije Galaxy S - 1. del

Tehnik 17. maj 2017
/PublishingImages/galaxy-s-serija-s-s3-hero.jpg

Pri Tehniku smo se odločili, da vam v več člankih predstavimo razvoj nekaterih paradnih serij mobitelov (Samsungove Galaxy S, Applove iPhone, LG-jeve G-je …). Najprej vam bomo predstavili razvoj Samsungove serije Galaxy S, ki že leta beleži neverjeten prodajni uspeh. Pri tej seriji se bomo osredotočili samo na glavne, osnovne mobitele. »Mini« in podobne verzije bomo izpustili.

Galaxy S

 

Samsung je prvi mobitel serije Galaxy S, ki je bil poimenovan Galaxy S, predstavil leta 2010. Prav možno, da si južnokorejski gigant ob predstavitvi tega mobitela ni predstavljal, da bo ta pomenil začetek ene izmed najbolj uspešnih in ikoničnih serij pametnih mobitelov doslej. Samsung je s prvim Galaxyjem S želel konkurirati Applovemu iPhonu, kar mu je tudi uspelo, saj se je njegov novinec odlično prodajal. Je pa res, da so se nekateri kasnejši Galaxyji S še bolje. (Mogoče je temu botrovalo tudi dejstvo, da je bilo mobitel iPhone pri nas takrat težje dobiti, Samsungova serija S pa je bila tedaj najboljši mobitel na trgu.

Mobitel Galaxy S je uporabnikom nudil za tisti čas izjemno kakovosten 4-palčni (10,2-centimetrski) Super AMOLED-zaslon z ločljivostjo 480 x 800 slikovnih točk. Zaslon pri tem mobitelu se je lahko pohvalil z 233 slikovnimi točkami na palec, kar je bilo v letu 2010 veliko, danes pa je seveda malo, in z živimi barvami, kar je zagotavljala tehnologija Super AMOLED. Mobitel Galaxy S se je ponašal tudi z 1-GHz-procesorjem, 8 GB/16 GB internega spomina, kamerama VGA in 5-MP ter baterijo s kapaciteto 1.500 mAh, ki so jo uporabniki lahko odstranili (nekaj kar danes pri paradnih mobitelih pogosto ni možno). Mobitel Galaxy S je imel prednaložen Android 2.1, ki ga je bilo kasneje možno nadgraditi z novejšimi različicami Androida.

Galaxy S II

 

Galaxy S II je bil prodajno še precej bolj uspešen od prvega Galaxyja S. Kako ne bi bil, ko pa se je lahko pohvalil s precej naprednejšo opremo. Uporabnikom je nudil še nekoliko naprednejši Super AMOLED Plus zaslon, ki je bil tudi večji (4,3 palca), hitrejši 1,2-GHz dvojedrni procesor, boljši kameri z 2 MP in 8 MP, pri čemer se je tista zadnja lahko pohvalila tudi z bliskavico (tista pri Galaxyju S je nima) in z možnostjo snemanja posnetkov v ločljivosti 1080p, ter večjo baterijo s 1.650 mAh. Galaxy S II je uporabnikom nudil tudi 16 GB internega spomina in Android 2.3.

Galaxy S III

 

Z mobitelom Galaxy S III je Samsung še posebej zadel v polno, saj se je ta mobitel prodajal kot vroče žemljice. Galaxy S III je uporabnikom nudil številne uporabne funkcije, s katerimi je bilo napravo možno lažje uporabljati in upravljati. Ena takih je bila na primer Smart stay, ki je preprečila, da se je zaslon pri napravi ugasnil, če smo jo gledali, ali pa Direct call za še hitrejše klicanje. No, pa ne pozabimo na Samsungovo digitalno asistentko S Voice, ki je bila premierno na voljo prav v »es trojki«.

Galaxy S III se je lahko pohvalil z za takrat isti čas izjemno strojno opremo, ki v marsičem prekaša tisto pri Galaxyju S II. Uporabnikom je nudil 4,8-palčni (12,2-centimetrski) Super AMOLED-zaslon z ločljivostjo 720 x 1.280 slikovnih točk (306 slikovnih točk na palec), kameri z 8 MP in 1,9 MP, odstranljivo baterijo z 2.100 mAh in 16 GB/32 GB internega spomina. Prednaložen je imel Android 4.0. (Telefoni »rastejo« iz serije v serijo, obenem pa je vsako leto bolj prilagojen uporabniški vmesnik (swipe left, right – klic, SMS … ima samo Samsung).

Vir: Samsungmobilepress

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. maj 2017
3448
19. maj 2017
Razvoj Samsungove serije Galaxy S - 1. del
Android