Razvoj Samsungove serije Galaxy S - 3. del

Tehnik 31. maj 2017
/PublishingImages/s7_s8_hero.jpg

V tem članku si bomo pogledali še preostale, zadnje mobitele iz serije Galaxy S, in sicer kakšni so ti bili oziroma kaj novega so uporabnikom prinesli. Gre za res izjemne mobitele, s katerimi je Samsung samo potrdil, da mu gre izdelovanje pametnih mobitelov še kako dobro od rok.

Galaxy S edge+

 

Samsung je nekaj mesecev po predstavitvi mobitelov Galaxy S6 in Galaxy S6 edge predstavil še mobitel Galaxy S6 edge+, ki je nekakšna povečana in malenkost zmogljivejša različica Galaxyja S6 edge. Galaxy S6 edge+ ima v primerjavi z Galaxyjem S6 edge občutno večji ob straneh ukrivljeni zaslon (5,7 palca) ter več RAM-pomnilnika (4 GB). Torej uporabnikom ni prinesel kakšnih revolucionarnih novosti, je pa zadovoljil vse tiste, ki so si želeli, da bi bil Galaxy S6 edge nekoliko večji in še malenkost zmogljivejši. Lahko bi rekli, da so pri Samsungu z modeli S6, S6 edge in S6 edge + nekako kopirali Apple iPhone modele, saj so enako kot Apple dali v ponudbo različne spominske verzije (S6 edge+ v 32 GB in 64 GB verziji, S6 in S6 edge pa celo v 32 GB, 64 GB in 128 GB verzijah).

Galaxy S7 in Galaxy S7 edge

 

Lani predstavljena mobitela Galaxy S7 in Galaxy S7 edge sta navdušila številne uporabnike. Kako jih ne bi, ko pa sta zares vrhunska in sta prinesla kar nekaj zelo uporabnih izboljšav v primerjavi z mobiteli Galaxy S6. V primerjavi s slednjimi imata na primer precej boljšo zadnjo kamero z 12 MP, ki še danes velja za eno boljših pri mobitelih. Kar še posebej krasi njuno kamero, je to, da zna delati dobre posnetke tudi ob slabši svetlobi. V primerjavi z Galaxyji S6 imata Galaxyja S7 tudi boljšo avtonomijo baterije (še posebej Galaxy S7 edge je v tem pogledu vrhunski) ter boljšo procesorsko moč. Galaxyja S7 imata tudi nekatere stvari, ki jih Galaxyji S6 nimajo, kot na primer funkcionalnost Always-On Display, ki nenehno prikazuje določene podatke na zaslonu, ponovno je bila dodana reža za kartice microSD ter »novost«, odpornost proti prahu in vodi (standard IP68). Zaslona pri Galaxyju S7 in Galaxyju S7 edge imata 5,1- oziroma 5,5-palčno (13- oziroma 14-centimetrsko) diagonalo in ločljivost 1.440 x 2.560 slikovnih točk (577 oziroma 534 slikovnih točk na palec). Oba zaslona sta izjemno kakovostna, a to bi lahko rekli tudi za tiste pri Galaxyjih S6.

Galaxy S8 in Galaxy S8+

 

Galaxy S8 in Galaxy S8+ sta najnovejša mobitela v seriji Galaxy S. Samsung s tema mobiteloma zagotovo cilja visoko. Verjamemo, da bo z njima tudi zelo uspešen, saj sta zares vrhunska. V vseh pogledih. In kaj novega sta prinesla Galaxy S8 in Galaxy S8+? Izpostaviti velja neskončna zaslona. Mobitela imata vgrajena izjemna 5,8- oziroma 6,2-palčna (14,7- oziroma 15,8-palčna) zaslona z ločljivostjo 1.440 x 2.960 slikovnih točk (570 oziroma 529 slikovnih točk na palec). Posebnost pri njunih zaslonih je v tem, da zavzemata skoraj celotno sprednjo površino naprav. To je Samsungu uspelo doseči tako, da je na sprednji strani mobitelov odstranil fizični gumb Domov in ga nadomestil z navideznim, ki je v zaslonih. Mobitela Galaxy S8 in Galaxy S8+ sta v serijo Galaxy S prinesla tudi novega digitalnega asistenta Bixby, bralnik šarenice, vrata USB Type-C, Bluetooth 5.0, več procesorske moči ter najboljšo zadnjo kamero doslej. Gre za res izjemna mobitela, ki bosta zagotovo ena najresnejših kandidatov za mobitel leta. Še več o njima lahko izveste v naših testih - tukaj in tukaj.

Vir: Samsungmobilepress

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. maj 2017
3471
31. maj 2017
Razvoj Samsungove serije Galaxy S - 3. del
Android