Razvoj serije Galaxy Note - 1. del

Tehnik 2. avgust 2017
/PublishingImages/note-clanek1-hero.jpg

Serija mobitelov Galaxy Note velja za eno izmed najbolj ikoničnih serij mobitelov. Čeprav jo je njen zadnji predstavnik, Galaxy Note 7, zaradi svoje eksplozivne baterije nekoliko zamajal, bo še vedno ostala med nami, saj naj bi Samsung še letos ponudil novega člana — Galaxy Note 8, ki zagotovo ne bo imel težav z baterijo. Skozi več člankov vam bomo pokazali, kako se je ta serija razvijala. V tem članku bomo predstavili prva dva člana serije: originalen mobitel Galaxy Note in naslednika Galaxy Note II.

Galaxy Note

 

Samsung je prvi mobitel serije Galaxy Note, ki se je imenoval preprosto Galaxy Note, predstavil septembra 2011. Prvi Galaxy Note je bil ob času predstavitve zares poseben, saj je bil precej večji od ostalih konkurenčnih mobitelov. Marsikdo je bil leta 2011 mnenja, da je Galaxy Note enostavno prevelik in da se zato med kupci ne bo dobro prijel. Kakšna zmota. Mobitel se je izjemno dobro prodajal in bilo je vse bolj jasno, da je Samsung z njim zadel v polno.

Prvi Galaxy Note je bil velik z razlogom. Samsung je namreč vanj vgradil 5,3-palčni (13,5-centimetrski) zaslon, ki je bil v času predstavitve mobitela izjemno velik. Konkurenčni mobiteli tistega časa so imeli precej manjše zaslone. Ločljivost zaslona je bila 800 x 1.280 slikovih točk, kar je bilo zelo zadovoljivo. Videi na tem zaslonu so bili lepi, slike prav tako … Prvi Galaxy Note je bil poseben tudi zato, ker je imel priloženo pisalo S Pen. To pisalo je uporabnikom omogočilo zelo priročen način upravljanja mobitela.

Galaxy Note se je lahko pohvalil tudi z dobro procesorsko močjo (1,4 GHz, 2-jedrni procesor), dobrima kamerama (8 MP in 2 MP), zadovoljivo količino internega spomina (16 ali 32 GB) z možnostjo razširitve z mikro SD-karticami ter zadovoljivo veliko baterijo (2.500 mAh). Prednaložen je imel Android 2.3 Gingerbread.

Galaxy Note II

 

Leto dni kasneje je Samsung predstavil Galaxy Note II. Slednji ni prinesel ravno revolucije, je pa kljub temu pokazal nekaj novosti.

Galaxy Note II je z diagonalo 5,5 palca (14 centimetrov) ponudil nekoliko večji zaslon kot prvi Galaxy Note. Ta njegov zaslon je imel, zanimivo, malenkost manjšo ločljivost kot tisti pri prvencu, in sicer 720 x 1.280 slikovnih točk. Galaxy Note II je torej vsaj po ločljivosti naredil majhen korak nazaj. Je pa zato ponudil boljše pisalo S Pen in boljšo programsko opremo za to pisalo, hitrejši procesor (1,6 GHz, 4-jedrni procesor), več RAM pomnilnika (2 GB), več internega spomina (do 64 GB) ter baterijo z večjo kapaciteto (3.100 mAh).

Galaxy Note II je bil torej prej evolucija kot revolucija. Vseeno pa je bil ta mobitel med kupci lepo sprejet, kar dokazuje tudi zelo solidna prodaja. Samsungu se tako zaradi dobre sprejetosti in solidne prodaje ni bilo težko odločiti, ali s serijo Galaxy Note nadaljevati ali ne.

Preberite​ še:

Razvoj serije Galaxy Note - 2. del
Razvoj serije Galaxy Note - 3. del

Vir: Samsungmobilepress

​​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. avgust 2017
3586
11. avgust 2017
Razvoj serije Galaxy Note - 1. del
Android