Razvoj serije Galaxy Note - 2. del

Tehnik 2. avgust 2017
/PublishingImages/note-clanek2-hero.jpg

V prvem članku smo si pogledali prva dva člana Samsungove ikonične serije Galaxy Note, ki bo letos dobila novega člana — Galaxy Note 8. V tem članku si bomo pogledali naslednje tri mobitele iz serije, in sicer Galaxy Note 3, Galaxy Note 4 in Galaxy Note Edge, ki so le še utrdili serijo Galaxy Note na trgu in prinesli kar nekaj izboljšav.

Galaxy Note 3

 

Septembra 2013 predstavljeni Galaxy Note 3 je prinesel več zelo dobrodošlih izboljšav, če ga primerjamo z Galaxyjem Note II. Galaxy Note 3 ima vgrajen nekoliko večji, 5,7-palčni (14,5-centimetrski) zaslon, ki ima še nekoliko večjo ločljivost kot tisti pri Galaxyju Note II, in sicer 1080 x 1920 slikovnih točk. Zaslon, ki ga ima Galaxy Note 3, je bil leta 2013 nekaj posebnega, saj je bil za tisti čas izjemno velik, barvit in oster. Samsung ni kasneje v noben drug Galaxy Note vgradil večjega zaslona. Bi se pa to lahko končno spremenilo pri Galaxyju Note 8, saj verjamemo, da bo imel podobno obliko, kot jo imata Galaxyja S8. Zaradi podobne oblike bi tako Galaxy Note 8 lahko imel zelo majhne robove okrog zaslona in posledično večji zaslon kot predhodniki.

Galaxy Note 3 je ponudil nekoliko bolj »premium« izgled kot Galaxy Note II, saj ima zadaj pokrovček iz umetnega usnja, ki daje napravi lepši videz in obenem nudi udobno držanje. Galaxy Note 3 je ponudil tudi boljše pisalo S Pen, ki je udobnejše kot tisto pri predhodniku, poleg tega pa je tudi bolj odzivno, saj ima izboljšano programsko opremo.

To pa še ni vse. Galaxy Note 3 je ponudil še nekaj izboljšav, če ga primerjamo s predhodnikom. Ima več RAM pomnilnika (3 GB), večjo in dlje trajajočo baterijo (3.200 mAh), naprednejši kameri s 13 in 2 MP, večjo procesorsko moč (2,3 GHz in 4-jedrni procesor oziroma 1,9 GH in 8-jedrni procesor), manjšo težo (168 g, Galaxy Note II ima 180 g) ter manjšo debelino (8,3 mm, Galaxy Note II ima 9,4 mm). Novosti, ki jih je prinesel Galaxy Note 3, je bilo torej kar nekaj. Dovolj, da so številni lastniki Galaxyja Note II kupili tudi trojko.

Galaxy Note 4

 

Leta 2014 predstavljeni Galaxy Note 4 je naredil še nekaj korakov naprej in je bil v več pogledih boljši od Galaxyja Note 3 in seveda tudi od prvih dveh modelov. Galaxy Note 4 je ponudil nekoliko naprednejši zaslon kot predhodnik. Zaslon pri štirici ima sicer enako diagonalo kot tisti pri Galaxyju Note 3, torej 5,7 palcev (14,5 centimetrov), a po drugi strani ima občutno višjo ločljivost, in sicer 1440 x 2560 slikovnih točk. Galaxy Note 4 je v primerjavi s predhodnikom ponudil tudi naprednejši kameri (zadnja 16 MP, sprednja 3,7 MP), izboljšano pisalo S Pen, večjo procesorsko moč (2,7 GH in 4-jedrni procesor oziroma 1,9 GHz in 8-jedrni procesor) ter hitro polnjenje in bralnik prstnih odtisov (ti dve stvari sta pri predhodniku manjkali).

Galaxy Note Edge

 

Sočasno z Galaxyjem Note 4 je Samsung predstavil tudi Galaxy Note Edge. Slednji je v marsičem enak Galaxyju Note 4, ima pa baterijo z malenkost manjšo kapaciteto (3.000 mAh, tista pri Galaxyju Note 4 ima 3.220 mAh) ter na desni strani ukrivljen 5,6-palčni (14,2-centimetrski) zaslon. Prek ukrivljenega dela zaslona je možno dostopati na primer do aplikacij oziroma do različnih informacij. To, kar poznamo tudi pri nekaterih ukrivljenih Galaxyjih S.

Preberite​ še:

Razvoj serije Galaxy Note - 1. del
Razvoj serije Galaxy Note - 3. del

Vir: Samsungmobilepress

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. avgust 2017
3587
11. avgust 2017
Razvoj serije Galaxy Note - 2. del
Android