Razvoj serije Galaxy Note - 3. del

Tehnik 2. avgust 2017
/PublishingImages/note-clanek3-hero.jpg

V prvih dveh člankih smo si pogledali prvih pet mobitelov serije Galaxy Note, in sicer kakšni so ti mobiteli oziroma kaj novega so prinesli v serijo. Tokrat pa si bomo pogledali še zadnja mobitela serije Galaxy Note, to sta Galaxy Note5 in Galaxy Note7. Z Galaxyjem Note5 je Samsung vsekakor zadel v polno, saj je ta prinesel nekaj uporabni​h novosti in je bil dobro sprejet med kupci. Druga zgodba pa je bil Galaxy Note7, ki je imel težave z baterijo in je bil zato hitro odstranjen iz prodaje.

Galaxy Note5

 

Galaxy Note5 je bil predstavljen avgusta leta 2015 in ni bil ravno revolucionaren v primerjavi z Galaxyjem Note 4, še vedno pa je uporabnikom ponudil nekatere uporabne novosti in bil na splošno eden boljših mobitelov v drugi polovici leta 2015.

Poglejmo si, v katerih stvareh je boljši od predhodnika Galaxyja Note 4: ponuja hitro brezžično polnjenje (tega predhodnik ne ponuja), večjo procesorsko moč (8-jedrni procesor – 4 x 2,1 GHz + 4 x 1,5 GHz), več RAM-pomnilnika (4 GB), boljši kameri (sprednja ima 5 MP, zadnja pa ima 16 MP) ter izboljšano pisalo S Pen in izboljšano programsko opremo za pisalo. Kar je še posebej zanimivo pri pisalu S Pen, je to, da je mogoče z njim vnašati zapiske v mobitel izjemno hitro. Samo potegniti ga je treba iz mobitela in že lahko na zaslonu naredimo zapisek. Torej naprave nam sploh ni treba odkleniti, ampak lahko takoj začnemo pisati.

Evropski uporabniki si bodo mobitel Galaxy Note5 zapomnili tudi po tem, da se ni prodajal v Evropi. Samsung se je namreč odločil, da bo namesto njega na naši celini prodajal samo mobitel Galaxy S6 edge+, ki je bil predstavljen sočasno z Galaxyjem Note5. Ta poteza južnokorejskega giganta je sicer povzročila kar nekaj nejevolje pri uporabnikih. Verjamemo, da bo pri prihajajočem mobitelu Galaxy Note8 vse skupaj drugače in da bo Samsung ta mobitel ponujal tudi na naši celini.

Galaxy Note7

 

In že smo pri nesrečnem Galaxyju Note7, ki si ga bomo na žalost zapomnili predvsem po tem, da je imel težave z baterijo. Ta je namreč v nekaterih primerkih eksplodirala. Mobitel je bil sicer izjemen in zares škoda je, da se ga ne bomo spomnili po tem, kako dobre zmogljivosti je ponudil.

Vseeno si poglejmo, kakšen napredek je prinesel. V primerjavi z Galaxyjem Note5 je Galaxy Note7 ponudil odpornost proti vodi in prahu - certifikat IP68 (te Note5 ni ponudil), izboljšano pisalo S Pen z naprednejšo programsko opremo, bralnik šarenice (predhodnik ga ni imel), boljši 5,7-palčni (14,5-centimetrski) zaslon, ki podpira HDR in je ob straneh ukrivljen, boljšo osrednjo kamero (12 MP), večjo procesorsko moč (8-jedrni procesor – 4 x 2,3 GHz + 4 x 1,6 GHz), vrata USB Type-C ter večjo baterijo (3.500 mAh). Galaxy Note7 je torej ponudil precej naprednejšo opremo kot Galaxy Note5.

Zanimivo, da je Samsung nedavno na trg poslal tudi malce predelano različico Galaxyja Note7, ki se imenuje Galaxy Note FE. Ta ima v primerjavi z osnovno različico vgrajeno varnejšo baterijo, ki je tudi nekoliko manjša, digitalnega asistenta Bixby, malce boljši procesor ter novejši uporabniški vmesnik. Je pa vprašanje, ali bo to novo različico mogoče kupiti tudi pri nas.

Preberite​ še:

Razvoj serije Galaxy Note - 1. del
Razvoj serije Galaxy Note - 2​. del

Vir: Samsungmobilepress

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. avgust 2017
3588
11. avgust 2017
Razvoj serije Galaxy Note - 3. del
Android