RED HYDROGEN One: Potrebujemo 3D?

Matej Ribič 7. november 2018
/PublishingImages/red-hydrogen-ribic-nov18-hero.jpg

Najboljša kamera je tista, ki jo imamo vedno pri sebi. Časi, ko smo okoli vratu nosili ogromne kamere, so mimo, nadomestili pa so jih vse bolj zmogljivi in priročni mobiteli, ki so poleg denarnice in ključev pogosto v naših žepih. Podjetje RED, bolj znano po kakovostnih in izjemno dragih digitalnih kamerah, uporabniku obljublja odličen zajem 3D-slik, posnetkov in zvoka, pa tudi njihovo poznejše gledanje na 3D-zaslonu novega mobitela – RED HYDROGEN One.

 

RED HYDROGEN One ponuja 3D oziroma, kot to imenuje podjetje, zajem slik in posnetkov4-View, poleg tega pa ima tudi 3D-zaslon in 3D-zvok. Mobitel je vsekakor videti bistveno drugače in se z lahkoto loči od večine mobitelov, ki so trenutno na trgu, če pa bo želja po unikatnem mobitelu odtehtala visoko ceno, bo odvisno od posameznika. Ker je mobitel za izid potreboval dobro leto, ga tako poganja lanski Snapdragon 835, ima 6 GB delovnega in 128 ali 256 GB notranjega pomnilnika, 12 MP 3D-kamero in 5,7 palčni zaslon z ločljivostjo 2.560 x 1.440 slikovnih pik, ki seveda podpira 3D.

 

Preden nas zajame pretirano navdušenje, je vredno omeniti, da podjetje RED ni prvo, ki je eksperimentiralo s 3D-mobiteli. HTC je že leta 2011 predstavil HTC EVO 3D s “podobnim” zaslonom, s 3D-dotikom pa tudi Nokia s projektom McLaren v 2014. Bistvo je, da ti mobiteli, četudi so kdaj zapustili testne laboratorije, niso dolgo živeli, uporabniki pa pogosto niso potrebovali in uporabljali 3D-funkcij, ki so jih te naprave ponujale. Ali sedaj, ko se je strojna oprema mobitelov močno razvila, na naših napravah potrebujemo 3D-zmožnosti, pa bodo pokazali le čas in pogumni proizvajalci, ki si drznejo preizkusiti nekaj novega.

Vira: h4v.com, youtube.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. november 2018
4279
7. november 2018
RED HYDROGEN One: Potrebujemo 3D?
Android