Redmi Note 7: V vesolje in nazaj

Matej Ribič 14. maj 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/redmi-note7-ribic-maj19-hero.jpg

Redmi Note 7, mobitel podznamke kitajskega giganta Xiaomi, je navdušil mnoge tako z odličnimi specifikacijami kot tudi skromno ceno, tokrat pa je dokazal tudi svojo vzdržljivost. Mobitel Redmi Note 7 so poslali v vesolje s pomočjo vremenskega balona, ki naj bi v zgolj dveh urah dosegel višino tridesetih kilometrov. Mobitel je vmes zajel kar nekaj impresivnih fotografij, se je pa naprava zaradi ekstremno nizkih temperatur (do –60 °C) na omenjeni višini izklopila. Mobitel je preživel tudi trši pristanek in se zatem brez težav zagnal, Xiaomi pa je s tem le še dodatno potrdil že tako izjemno vrednost mobitela. Več si lahko ogledate na uradnem posnetku spodaj:

 

Odprava v vesolje je bila hkrati tudi reklama za omenjeni mobitel, ki je 7. maja izšel tudi v Londonu, kjer pa je tudi Xiaomi nedolgo nazaj odprl svojo prvo trgovino. Kitajski proizvajalec je vsekakor najbolj poznan v Aziji, se pa ta počasi premika tudi na evropski trg, kjer je konkurenca vedno dobrodošla.

 

Redmi Note 7 je vsekakor izjemno priljubljen zaradi odličnih specifikacij. Ta ponuja 6,3-palčni zaslon IPS LCD v ločljivosti 2340 x 1080 slikovnih pik, 8-jedrni Snapdragon 660, do 4 GB delovnega in do 128 GB notranjega pomnilnika, 4000 mAh veliko baterijo s podporo za hitro polnjenje prek USB-C in seveda dvojne kamere, pri čemer primarna zajema slike vse do 48 MP. Mobitel se prodaja od 179 EUR dalje, odvisno od konfiguracije notranjega in delovnega pomnilnika.

Vir: gsmarena.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. maj 2019
4626
14. maj 2019
Redmi Note 7: V vesolje in nazaj
Android