Robot, ki reši rubikovo kocko v neverjetne 0,38 sekunde

Tehnik 1. april 2018
/PublishingImages/robot-rubik-mar18-hero.jpg

Znate rešiti rubikovo kocko? Verjamemo, da številnim izmed vas to uspe. Prepričani pa smo, da je noben ne zna rešiti tako hitro kot robot, ki sta ga izdelala dva nadobudna strokovnjaka robotike.

Omenjena strokovnjaka sta izdelala robota, ki zna rubikovo kocko rešiti v pičle 0,38 sekunde, kar predstavlja tudi svetovni rekord. Navedeni rekord bo morda še izboljšan, saj omenjena strokovnjaka nista opustila možnosti, da bi rekord še nekoliko popravila.

Ta neverjetni robot, ki zna rekordno hitro rešiti rubikovo kocko, je med drugim sestavljen iz šestih motorjev ter, zanimivo, dveh kamer PlayStation Eye.

 

Robotika se razvija z izjemno hitrostjo. Velike skoke naprej na tem področju dela podjetje Boston Dynamics, ki je izdelalo že več osupljivih robotov. O dveh njihovih robotih z imenom SpotMini smo pred kratkim tudi pisali. Gre za res neverjetno sposobna in impresivna robota, ki pa sta, roko na srce, videti tudi nekoliko strašljivo. Močno upamo, da roboti, kakršna sta SpotMini, ne bodo nekoč prišli v roke nepridipravov. Ti bi jih namreč lahko sprogramirali tako, da bi počeli slabe stvari.

Vira: youtube.com, build-its-inprogress.blogspot.si.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. april 2018
3936
1. april 2018
Robot, ki reši rubikovo kocko v neverjetne 0,38 sekunde