Rokavice OX za mobitele z zaslonom na dotik - test na dlani

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/ox-gloves-2127.jpg

Tale test na dlani oz. na roki se bo malo razlikoval od testov, ki si jih sicer vajen/a. Razlika je v tem, da nisem testiral novega mobitela, temveč posebne rokavice OX, s katerimi lahko uporabljamo svoje pametne mobitele na dotik tudi v mrzlem vremenu. Ne boš verjel/a, kolikokrat so mi že zmrzovale roke pozimi, samo zato, da sem preveril e-pošto ali Twitter.

 

Neumno, ampak mobiteli postajajo del nas, zato tudi prilagajamo naša vsakdanja oblačila tehnologiji, ki je čez dan z nami. Poleg tega so rokavice OX plod slovenske ideje in proizvodnje ter si zako ta test še bolj zaslužijo. Kako so se odrezale? Preberi spodaj!

Material

  • viskoza: 70 %
  • poliester: 30 %
  • OX nit

Test na vseh napravah, ki jih premorem

Rokavice so iz mehkega materiala in zelo udobne. Izdelane so profesionalno in modno, kar jih naredi zelo elegantne. Za prevodnost od prsta do zaslona skrbi posebna OX nit, ki je izdelana iz srebra. OX nit je všita po celotni površini rokavice, kar pomeni, da lahko iPad uporabljaš tudi s členki, če ti je tako bolj všeč. Proizvajalec trdi, da srebro v OX niti zagotavlja 99,8 % prevodnost in da lahko zaradi tega rokavice nemoteno uporabljaš na kateri koli napravi z zaslonom na dotik.

 

Na voljo sta dva modela rokavic v dveh velikostih, sam sem dobil v test črne, bolj moške, in črno biserne, ki jih imajo raje ženske uporabnice mobitelov. Rokavice OX izgledajo kot običajne rokavice, le da lahko z njimi dejansko upravljaš mobitel z zaslonom na dotik. Spomnim se, da so že pred leti ponujali podobne rokavice, ki pa so na prstih imele prevodne čepke in so izgledale naravnost grozno.

 

Moram reči, da sem bil na začetku skeptičen, kako  je mogoče, da so naredili rokavice brez prevodnih dodatkov na prstih. Vendar jim je uspelo! Ko si natakneš rokavice, moraš biti pazljiv, da si predvsem na palcu in kazalcu roke, s katero najbolj uporabljaš mobitel, šive lepo poravnaš, da se tkanina popolnoma prilagodi obliki prsta. S tem zagotoviš popolno prevodnost med prstom in ekranom.

 

Najprej sem preizkusil rokavice na svojem iPhonu, ki se je odzival kot običajno, kot bi imel gole roke. Nato sem pograbil iPad in tudi tega uporabljal brez težav. Mislil sem si, da sta to pač dve napravi z zelo dobrim ekranom. Nato sem doma našel star Android mobitel in bil presenečen, da lahko tudi tega z rokavicami brezhibno upravljam. Ker fotografije ne povedo veliko, sem pripravil spodnji video, da se lahko tudi sam/a prepričaš.

 

Zaključek

Z rokavicami OX nisem imel težav z upravljanjem mobilnih naprav. Priporočam jih vsem, ki si želite svoj mobitel uporabljati tudi v mrzlem vremenu, ne da bi zato morali sneti rokavico. Edina slaba stran teh rokavic je, da so pri nižjih temperaturah malo pretanke, in ker sem bolj zmrzljive vrste, so mi pri -10 °C dokaj neuporabne.

Bralci Tehnika imate do 15. januarja 2013 tudi brezplačno poštnino! Pri naročilu v opombe napišite kodo TEHNIK12 in vam bodo pri pošiljanju poštnino odšteli.
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
984
4. oktober 2013
Rokavice OX za mobitele z zaslonom na dotik - test na dlani