S temi tremi tehnikami in mobiteli iPhone lahko izdelate filmske videoposnetke

Tehnik 29. julij 2021 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/iphone-nasveti-kavcic-jul21-hero.jpg

Apple je na svojem profilu YouTube objavil sila zanimiv videoposnetek, v katerem so prikazane tri zanimive tehnike, s katerimi lahko uporabniki iPhonov izdelate izjemne videe. Takšne, ki izgledajo zelo filmsko.

Ta Applov videoposnetek si lahko ogledate spodaj.

 

Vse tri tehnike so dokaj preproste in učinkovite. Verjamemo, da bi, če bi tudi sami izdelali posnetke po njih, bi na družbenih omrežjih prejeli kar nekaj všečkov. Poskusite.

S pomočjo prve tehnike, ki je prikazana v zgornjem videu, lahko posnamete videoposnetek, v katerem so osebe videti zares gigantsko. Za izvedbo potrebujete mobitel iPhone, ki ima zelo široko kamero. Mobitel morate pri tej tehniki postaviti zelo nizko, kar pričara želeni efekt.

Video, v katerem so »gigantske« osebe, se da še dodatno izboljšati ob uporabi programa za obdelavo videoposnetkov. Na primer Premiera Pro. S takim programom se na primer lahko doda efekt tresenja slike.

S pomočjo druge tehnike lahko ustvarite video, v katerem se plesalka v počasnem posnetku in ob navzdol premikajoči se sliki zavrti, okrog nje pa je ogromno bleščic. Poleg plesalke, bleščic in mobitela se za izvedbo tega videa potrebuje tudi mehka podlaga, ki lahko ublaži padec mobitela. Za boljšo predstavo, kako izvesti to tehniko, in ogled končnega rezultata, si oglejte zgornji videoposnetek.

Ob pomoči tretje tehnike pa lahko ustvarite video, v katerem je obraz poljubne osebe osvetljen na prav poseben način. Za boljšo predstavo spet predlagamo, da pogledate zgornji video, kjer boste videli, kako je zadeva videti. Ta efekt posebne osvetljenosti obraza lahko ustvarite ob pomoči mobitela iPhone, kolesa, lepilnih trakov, luči in dveh stolov na koleščkih. Ta efekt je nekoliko težje izvesti kot na primer prvega. A če vam ga bo uspelo, verjamemo, da boste nad izdelkom navdušeni.

Če boste izdelali video po kateri od omenjenih tehnik in ga želite pokazati nam pri Tehniku in drugim bralcem, lahko spodaj pod ta članek zapišete povezavo do njega. Pri Tehniku ga bomo z veseljem pogledali.

Vira: Youtube.com, Apple.com


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
29. julij 2021
5733
29. julij 2021
S temi tremi tehnikami in mobiteli iPhone lahko izdelate filmske videoposnetke