Samsung bi lahko zahvaljujoč temu prevzemu ponujal vse bolj inteligentne izdelke

Tehnik 1. april 2018
/PublishingImages/kngine-mar18-hero.jpg

Velika podjetja relativno pogosto kupujejo manjša podjetja in s tem na trgu postajajo še konkurenčnejša. Samsung pri tem ni nobena izjema. Ta južnokorejski gigant je, kot smo izvedeli na spletni strani The Investor, namreč kupil zelo zanimivo zagonsko podjetje Kngine, ki se ukvarja z razvojem mobilnih rešitev, ki so osnovane na umetni inteligenci.

Znanje, ki ga imajo pri podjetju Kngine, bo Samsung v prih​odnje zagotovo dobro unovčil. Strokovnjaki tega podjetja bi Samsungu lahko pomagali, da bo ta v prihodnje ponujal izdelke, ki bodo imeli vgrajeno vse bolj napredno umetno inteligenco.

Žal ni kakšnih konkretnih informacij o tem, koliko je znašala cena prevzema podjetja Kngine. A glede na to, da gre za zagonsko podjetje, cena verjetno ni bila pretirano visoka.

 

Proizvajalci mobilnih naprav v zadnjih letih vse več pozornosti namenjajo umetni inteligenci. Huawei je tako lani ponudil zelo zanimiv mobitel Mate 10 PRO, ki deluje na podlagi napredne umetne inteligence. Verjamemo, da bo vse bolj inteligentne mobitele začel ponujati tudi Samsung.

Vira: theinvestor.co.kr, samsungmobilepress.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. april 2018
3920
1. april 2018
Samsung bi lahko zahvaljujoč temu prevzemu ponujal vse bolj inteligentne izdelke