Samsung bo novi Galaxy Note predstavil naslednji teden

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Samsung_Unpacked_Berlin-29-08-12-banner.jpg
Samsung Galaxy Note je s svojim ogromnim zaslonom in pisalom S Pen posebna zverina med mobilnimi napravami, saj je nekakšen križanec med pametnim telefonom in tablico. Predstavitev novega, izboljšanega modela tega telefona se bo odvijala 29. avgusta v Berlinu, Samsung pa nas že poskuša očarati s skrivnostnim predstavitvenim videom.

Predstavitev tudi v živo preko spleta

V videu, ki služi kot napovednik za prihajajoči dogodek Samsung Mobile Unpacked, lahko že vidimo nekaj detajlov novega megatelefona Note, ki se očitno ne bo odpovedal pisalu S Pen. V napovedniku, ki si ga lahko ogledaš spodaj, je poudarek na "čarobnih trenutkih" in ustvarjanju vsebin s to "majhno in lahko rečjo", kot novo napravo poimenuje nemški režiser Wim Wenders.

Izbira nemškega režiserja ni naključje, saj se bo predstavitev novega Note-a odvijala 29. avgusta v Berlinu, le dva dni pred sejmom elektronike IFA. Ravno na lanskem sejmu IFA smo spoznali izvirni Galaxy Note in nekaj ostalih novosti ostalih proizvajalcev, zato lahko tudi letos pričakujemo zanimive napovedi. Če že komaj čakaš na novi Note, si boš lahko predstavitev v živo ogledal/a naslednjo sredo na Samsungovi Facebook strani: http://www.facebook.com/SamsungMobile.

Kaj lahko pričakujemo?

Sicer pa po spletu že nekaj časa krožijo govorice o tem, kaj lahko pričakujemo od novega Note-a. Zaslon naj bi se iz trenutnih 13,46 cm (5,3 palcev) povečal na 13,97 cm (5,5 palcev). Hkrati naj bi se zmanjšal rob okoli zaslona, tako da sam telefon ne bo veliko večji od trenutnega modela. Podoben trik je Samsung uspešno izvedel pri modelu Galaxy S III, zato mnogi za Note pričakujejo tudi podobno obliko.

Novi Note naj bi imel vsaj Super AMOLED zaslon z resolucijo 1280 x 720. Procesor bo skoraj zagotovo štiri jedrni Samsungov Exynos; govorice poročajo o razponu vse od 1,4 GHz pa tja do 2 GHz. Kamera bo zagotovo zajemala vsaj 8 megapikslov, nekateri obljubljajo celo 12 MP. Novi Note bo seveda poganjal operacijski sistem Android, najverjetneje še prejšnjo različico 4.0 Ice Cream Sandwich. Jelly Bean se na Samsungovih napravah pričakuje nekje v zadnjem četrtletju letošnjega leta, a morda nas Samsung že pred tem presneti z nadgradnjo.

No, čez en teden bodo vse podrobnosti glede telefona/tablice Galaxy Note 2 (ali II) potrjene. Sicer pa se lahko oboževalci Samsungovih naprav s pisali S Pen veselite tudi tablice Galaxy Note 10.1, ki bo tudi v naše kraje zašla predvidoma konec avgusta.

Vir: TechCrunch, TechRadar

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
393
24. september 2013
Samsung bo novi Galaxy Note predstavil naslednji teden
Android