Samsung bo v nedeljo predstavil nekaj velikega. Boste zraven?

Andrej Pirnat 21. februar 2018
/PublishingImages/unpacke-s9-feb2018-hero.jpg

Prihodnji teden bo v Barceloni potekal eden najpomembnejših tehnoloških dogodkov leta, svetovni kongres mobilne telefonije oziroma krajše MWC 2018. V nedeljo, dan pred njegovim uradnim začetkom, pa bo imel Samsung svoj prvi velik letošnji dogodek Unpacked, ki ga ljubitelji južnokorejske znamke že težko pričakujejo.

Na njem bodo “razpakirali” novo generacijo mobilnih naprav družine Galaxy, vsi indici pa kažejo na to, da bodo to njihovi novi paradni mobiteli. Uradna grafika napovedi dogodka namreč vsebuje številko devet, zaradi česar so številni poznavalci industrije prepričani, da bo Samsung pokazal naslednika svojih lanskoletnih paradnih mobitelov, Galaxy S9.

Predstavitev, ki se bo tako kot MWC odvila v katalonski prestolnici, se bo začela v nedeljo, 25. februarja, ob 18. uri po našem času, kot to velja za vse dogodke Unpacked, v živo pa jo bo mogoče spremljati tudi na Tehniku. Med predstavitvijo bomo o novostih novih naprav Galaxy sproti tvitali na profilu Telekoma Slovenije, na spletni strani Tehnika pa bomo imeli tudi prenos dogodka z živo sliko, ki ga bo mogoče spremljati v običajnem ali 360-stopinjskem posnetku za vse tiste, ki bi jih zanimalo podrobno dogajanje v dvorani.

 

Kaj lahko pričakujemo?

Pri Samsungu v svojih dražilnih napovednikih novih naprav omenjajo predvsem izboljšano kamero in napredno fotografijo ter zajemanje videoposnetkov, pričakujemo pa lahko, da bodo imele nove naprave tudi drugo napredno strojno opremo, od zaslona in baterije do procesorja in pomnilnika. Samsung sicer ni nič razkril, koliko novih naprav bo pokazal, ampak če ugibamo na podlagi preteklih let, bi tehnološki velikan lahko pokazal dva nova paradna mobitela, enega večjega in enega manjšega.

Samsungovi dogodki Unpacked namreč že vrsto let slovijo po predstavitvah naprednih naprav in inovativnih tehnologij. Tako so na primer na prvem tovrstnem dogodku lani, ki je sicer potekal marca, javnosti predstavili izjemna mobitela Galaxy S8 in Galaxy S8+, ki sta navdušila v vseh pogledih in s svojo futuristično obliko poskrbela za pravo prelomnico v industriji mobilne telefonije. Bila sta namreč prva mobitela z velikim zaslonom, ki se je razprostiral skoraj po njuni celotni sprednji ploskvi, poleg tega pa sta postregla še s hitrim procesorjem, odlično kamero, naprednimi varnostnimi mehanizmi (prepoznava očesne šarenice in obraza) in digitalnim asistentom Bixbyjem, ki je zmožen skozi fotoaparatov objektiv prepoznati svojo bližnjo okolico in se je na našem testu na dlani izkazal kot odličen turistični vodnik.

Zato bo zanimivo videti, kakšen trik bodo iz klobuka pri Samsungu potegnili letos. Če spadate med tehnološke navdušence in vas zanimajo novosti na področju mobilne telefonije, potem je to zagotovo dogodek, ki ga ne gre zamuditi. Ne pozabite, v nedeljo, 25. februarja, ob 18.uri!

 

Kaj?

Samsungov dogodek Galaxy Unpacked, na katerem bodo pokazali novo generacijo svojih mobilnih naprav.

Kdaj?

V nedeljo, 25. februarja, ob 18. uri po našem času.

Kje?

Na spletni strani Tehnika z živo sliko iz Barcelone (običajni posnetek in 360-stopinjski posnetek) ter na Twitterjevem profilu Telekoma Slovenije.

Prenos dogodka

 

Prenos dogodka (360°)

 
​ ​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. februar 2018
3886
25. februar 2018
Samsung bo v nedeljo predstavil nekaj velikega. Boste zraven?
Android