Samsung bo začel ponujati izjemen OLED-zaslon za prenosnike

Tehnik 25. januar 2019 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/oled-laptop-kavcic-jan19-hero.jpg

OLED-zasloni so precej redka stvar pri prenosnih oziroma namiznih računalnikih. Bi jih pa utegnili odslej pogosteje videvati. Samsung bo namreč začel v kratkem izdelovati novega, 15,6-palčnega z ločljivostjo UHD (3.840 x 2.160 slikovnih točk), ki bo namenjen prenosnikom, in ga ponujati proizvajalcem premium prenosnikov. Kako je videti ta Samsungov novi 15,6-palčni OLED-zaslon, ki bo ponujen proizvajalcem, si lahko pogledate na fotografiji v tem članku.

Serijska proizvodnja omenjenega Samsungovega zaslona naj bi se začela v sredini februarja, tako da bi lahko na trgu že relativno kmalu tudi videli prve prenosnike s tem zaslonom.

 

Samsungov novi 15,6-palčni OLED-zaslon, ki je namenjen prenosnikom, bo uporabnikom nudil izjemno sliko. Kot je to pri OLED-zaslonih že v navadi, bo nudil izjemno globoko črno barvo. Hkrati bo nudil tudi vrhunske ostale barve, dobro svetlost, dober dinamični kontrast in HDR-podporo.

Pri novem Samsungovem OLED-zaslonu bi se sicer lahko pojavljala težava »vžganja slike« (angl. burn-in). Upamo pa lahko, da se ta ne bo prepogosto pojavljala. Če izključimo to težavo, so OLED-zasloni izjemni in prava paša za oči.

Vir: businesswire.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. januar 2019
4415
25. januar 2019
Samsung bo začel ponujati izjemen OLED-zaslon za prenosnike