Samsung predstavil vrhunski fotografski mobitel Galaxy K zoom

Tehnik 9. maj 2014
/PublishingImages/samsung_zoom_cover.jpg

Samsung se zaveda, da lahko na zahtevnem trgu mobilnih naprav kupce pritegne predvsem z napravami, ki ponujajo nekaj več. Številni so ga gledali postrani, ko je leta 2011 na trg poslal mobitel Note z za takrat izjemno velikim 5,3-palčnim (13,5-centimetrskim) zaslonom. Danes lahko tej njegovi potezi le zaploskamo, saj se je izkazala za zadetek v polno. Samsung želi navdušiti tudi tiste kupce, ki jim je kamera pri mobitelu izrednega pomena. Odločen korak je storil v lanskem letu, ko je na prodajne police poslal zanimiv fotografski mobitel Galaxy S4 zoom. Sedaj je najavil še Galaxy K zoom, ki Galaxy S4 zoom prekaša v večini pogledov.

Za kakovostne slike pri mobitelu Galaxy K zoom skrbi zmogljiva osrednja kamera z 20,7 MP in 10-kratnim optičnim zoom-om. Na sprednjem delu je sicer na voljo tudi kamera z 2 MP, a ta je sekundarnega pomena. Z osrednjo kamero lahko izdelamo kakovostne slike tako v svetlih kot tudi temnih prostorih. Pri slikanju v temnih prostorih je v pomoč Xenon bliskavica, ki zagotavlja boljšo osvetlitev in posledično bolj kakovostne fotografije kot LED-bliskavice. Tudi za izdelavo video posnetkov je dobro poskrbljeno. Te lahko izdelujemo v ločljivosti 1080p in kar 60 slikah na sekundo.

Dodatnih bonbončkov, ki jih ponuja osrednja kamera, je kar nekaj. S pomočjo funkcionalnosti AF/AE Separation lahko ločeno nastavljamo ostrino in osvetlitev. Tako lahko na primer določen predmet na sliki izostrimo, njegovi okolici pa povečamo osvetlitev. Na voljo pa so nam še Selfie Alarm za enostavno izdelavo kakovostnih »sebkov« oziroma »selfijev«, Pro Suggest, ki pred zajemom fotografij ponudi pet prednaloženih filtrov, ki bi lahko bili v tistem trenutku primerni, ter optični stabilizator slike, ki ob nemirni roki pride še kako prav.

Čeprav je mobitel Galaxy K zoom v prvi vrsti namenjen izdelavi slik in video posnetkov, so pomembne tudi ostale specifikacije. Pri številnih izmed njih se izkaže za zelo spodobnega. Na sprednjem delu najdemo 4,8-palčni (12,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 1280 x 720. Če vam je pomembna količina pik na palec, boste s 306, kolikor jih ponuja ta zaslon, morda nekoliko razočarani. Bi pa morala tudi ta gostota pik zadostovati, da je slika ob normalni razdalji gledanja še vedno ostra. Za to, da mobitelu v nobenem trenutku ne zmanjka sape, skrbita procesor s kar šestimi jedri (dve 1,3 GHz in štiri 1,7 GHz) in 2 GB RAM-pomnilnika.

Za shranjevanje podatkov je na voljo 8 GB internega spomina, kar bo verjetno marsikateremu uporabniku premalo, se ga pa da dodatno razširiti z vstavitvijo Micro SD-kartic. Vanj lahko vgradimo kartice, velikosti do 64 gigabajtov. Mobitel je opremljen tudi z Googlovim najnovejšim operacijskim sistemom Android 4.4 (Kitkat).

Za konec se ustavimo še pri izgledu in fizičnih merah mobitela Galaxy K zoom. Po svoji oblikovni filozofiji se precej naslanja na Samsungovega najnovejšega paradnega konja S5. Oba sta na zadnji strani odeta v podoben luknjičast vzorec, sprednja stran prav tako kaže na veliko podobnost. So pa opazne razlike v teži in debelini. Novinec je težak okroglih 200 gramov, kar je za četrtino več kot S5, debel pa je 1,7 cm oziroma 2 cm v predelu kamere, kar je še enkrat več kot pri S5. V dolžino in širino sta podobnih mer. Galaxy K zoom meri v dolžino 137,5 cm, v širino pa 70,8 cm. Kot smo vajeni pri vseh Samsungovih najboljših mobitelih, je tudi ta odet v več barv, in sicer v črno, belo in modro.

Vir:
http://www.samsungmobilepress.com/2014/04/29/Samsung-Introduces-the-Galaxy-K-zoom,-a-New-Camera-Specialized-Smartphone-1
http://www.samsungmobilepress.com/2014/04/29/GALAXY-K-zoom https://www.youtube.com/watch?v=S6pdF6pgeeo

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. maj 2014
2035
9. maj 2014
Samsung predstavil vrhunski fotografski mobitel Galaxy K zoom
Android