Samsung Galaxy Note briše meje med pametnimi telefoni in tablicami

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/smasung-galaxy-note-pencils.jpg

Poleg novih Wave telefonov z Bado, Galaxy Android telefonov za različno globoke žepe in vrsto tablic različnih velikosti je Samsung za letošnjo jesen pripravil še pametni telefon Galaxy Note, ki s pisalom in ogromnim 5,3 palčnim zaslonom že meji na tablični računalnik. Samsung očitno stavi na čim večjo izbiro naprav in velikosti.

Samsung Galaxy Note

Vir: Samsung Tomorrow

Pametni telefon ali tablica? Pisalo je glavna novost

Samsung je Galaxy Note, pri kateremu se še ne moremo čisto odločiti, ali gre za ogromen pametni telefon ali majhen tablični računalnik, samozavestno predstavil kot novo kategorijo izdelkov v mobilni industriji. Note naj bi z združevanjem prednosti različnih mobilnih naprav in prenosljivosti pametnih telefonov ponujal čisto novo uporabniško izkušnjo.

Če smo čisto iskreni, je poleg edinstvenih dimenzij največja novost priloženo pisalo, imenovano S Pen. Ponoven poskus obuditve pisal sicer ni čisto nova ideja, saj na pisalo stavi tudi 7 palčna tablica HTC Flyer.

Samsung je seveda poskrbel za to, da je pisalo S Pen možno uporabljati v prednaloženih Samsungovih aplikacijah. Novost med aplikacijami pa je S Planner za organizacijo opravil in urnikov. Sicer pa je Galaxy Note še en izmed Samsungovih Android telefonov, ki jih bo ob izidu poganjal Android 2.3 (Gingerbread) s Samsungovim lastnim prilagojenim uporabniškim vmesnikom TouchWiz.

Tehnične specifikacije

Kot že omenjeno, se Galaxy Note ponaša z ogromnim, 13,46 cm (5,3 palčnim) HD Super AMOLED zaslonom. Zaslonu primerne so tudi mere: 146,85 x 82,95 x 9,65 mm, zato verjetno ne bo za v vsak žep. Tekoče delovanje aplikacij na velikem zaslonu bo omogočal 1,4 GHz dvo-jedrni procesor, izbirali pa bomo lahko med 16 in 32 GB notranjega pomnilnika.

Samsung Galaxy Note

Vir: Samsung Tomorrow

Ker je pri Galaxy Note poudarek na zajemu različnih vsebin (med drugim bo podprt tudi zajem ekranskih slik), je temu primerna tudi kamera. Ta je 8-megapikselna z LED bliskavico, poleg tega pa ima telefon še 2-megapikselno kamero za video klice na sprednji strani. Telefon seveda podpira tudi zajem videov v polni HD ločljivosti.

Cena verjetno ne bo nizka, izid naslednje leto

Glede na specifikacije ni težko ugibati, da tudi cena ne bo primerna za tiste z manj globokimi žepi. Najverjetneje bo celo nekoliko dražji od Samsung Galaxy S II, žal pa bomo morali na izid tega velikana še malce počakati. Samsung namreč po poročanju SlashGear-a začetek prodaje v Veliki Britaniji napoveduje v prvem četrtletju naslednjega leta.

Samsung Galaxy Note (levo) in Samsung Galaxy S II (desno)

Samsung Galaxy Note (levo) in Samsung Galaxy S II (desno) (vir: SlashGear)

Med čakanjem si lahko na SlashGear pogledaš še podrobnejšo primerjavo Galaxy Note z Galaxy S II in z novo tablico Galaxy Tab 7.7. V komentarjih pa te vabimo, da nam zaupaš svoje mnenje o novi Samsungovi napravi. Gre res za čisto novo vrsto naprav ali le za velik telefon/majhno tablico? Se ti zdi pisalo potreben dodatek?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
278
24. september 2013
Samsung Galaxy Note briše meje med pametnimi telefoni in tablicami
Android