Samsung Galaxy Round je prvi mobitel z očitno ukrivljenim zaslonom

Alja Isakovič 9. oktober 2013
/PublishingImages/Samsung_Galaxy_Round-hero.jpg

Že pred dvema letoma so nas proizvajalci mobitelov začeli dražiti z idejo o upogljivih zaslonih. Tehnologija vsekakor obstaja, a očitno je ni tako preprosto vpeljati v masovno proizvodnjo. Prvi korak k bolj zanimivim oblikam mobitelov na dotik je končno naredil Samsung, ki je danes na svojem blogu Samsung Tomorrow predstavil mobitel Galaxy Round. Poimenovali bi ga lahko kar Galaxy Note 3 z ukrivljenim zaslonom.

 

Samsung se je "okrogli" mobitel odločil predstaviti le par dni za tem, ko LG potrdil, da bodo v novembru predstavili šest palcev (15,24 cm) velik zaslon, ki bo upognjen od zgoraj navzdol. Samungov ukrivljeni zaslon je sicer upognjen od strani. Velja pa omeni, da obe podjetji že ponujata ukrivljene televizorje.

Ukrivljeni Samsung Galaxy Round 

Samsung si očitno s tehnologijo ukrivljenih zaslonom želi biti prvi na trgu mobilnih proizvajalcev, zato naj bi Galaxy Round v roke prvih korejskih strank prišel že ta teden. Zanj bo, preračunano, potrebno odšteti okoli 750 evrov. Preden začneš varčevati še opomba, da zaenkrat ni znano, ali bo Round zavil tudi v naše kraje. Kot kaže, bo Samsung tehnologijo najprej testiral na domačem terenu.

Sicer pa je mobitel Galaxy Round, kot že omenjeno, po specifikacijah in obliki precej podoben novemu Samsungovemu megatelefonu Galaxy Note 3. Galaxy Round ima prav tako 5,7 palčni (14,48 cm) Full HD Super AMOLED zaslon, razlika je seveda v upognjenosti zaslona. Galaxy Round naj bi poganjal Samsungov štiri-jedrni 2,3 GHz procesor Exynos, na voljo bo imel 3 GB delovnoga pomnilnika. Tudi Round bo ponujal 13 MP kamero, podporo za LTE, poganjal ga bo Android 4.3 Jelly Bean. Presenetljivo je le, da bo pri vsem tem Round imel nekoliko manjšo baterijo od Nota, in sicer le 2800 mAh, kar zna predstavljati problem pri tako zmogljivi notranjosti.

Ukrivljeni Samsung Galaxy Round 

Samsung je v kratkem videu predstavil še eno izmed unikatnih funkcij mobitela. "Roll Effect" omogoča, da med počivanjem mobitela na mizi s pritiskom na eno stranico prikažemo uro in pomembna obvestila. Zanimiva funkcija, ne pa tako pomembna, da bi me prepričala v nakup mobitela. Me pa vsekakor zanima, kako se ukrivljeni zaslon obnese pri vsakodnevni uporabi mobitela.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. oktober 2013
1888
22. oktober 2013
Samsung Galaxy Round je prvi mobitel z očitno ukrivljenim zaslonom
Android