Samsung Galaxy Unpacked – vse novosti na enem mestu

Matej Ribič 21. februar 2019 Čas branja članka: 7 min
/PublishingImages/unpacked19-s10-ribic-feb19-hero.jpg

Govorice in špekulacije o novih mobitelih Galaxy se lahko končno končajo, saj je Samsung včeraj, 20. februarja, gostil težko pričakovani dogodek – Samsung Galaxy Unpacked. Dogodek smo seveda spremljali v živo tudi mi, za vas pa pripravili povzetek vseh novosti, saj je Samsungova galaksija bogatejša za kar nekaj naprav.

Samsung Galaxy Fold

 

Samsung dobro ve, zakaj nas je toliko gledalo ta dogodek, zato je takoj na začetku predstavil Samsung Galaxy Flex. Če ste morebiti preslišali goro govoric, gre za nov preklopni mobitel, ki uporablja sistem tečajev za odpiranje in zapiranje kot pri platnici knjig. Galaxy Fold ima 4,6-palčni zaslon na zunanjem pokrovu, nas pa pričaka bistveno večji, 7,3-palčni zaslon ob odprtju naprave, ki nam bo omogočal vzporedno poganjanje kar treh aplikacij. Kar se tiče specifikacij, smo še nekoliko v temi, znano pa je, da bo Galaxy Fold opremljen z novim čipom, proizvedenem na 7-nanometrski arhitekturi, imel pa naj bi 12 GB delovnega in 512 GB notranjega pomnilnika, šest kamer, vse skupaj pa bosta poganjali bateriji s skupno kapaciteto 4380 mAh. Na voljo bo v različici LTE ali 5G, ponudili pa naj bi ga 26. aprila po ceni 1980 USD.

Samsung Galaxy S10e, S10 in S10+

 

Govorice so bile resnične, dobili smo kar tri nove mobitele – Samsung Galaxy S10e, S10 in S10+. Nove naprave bomo zlahka prepoznali, saj uporabljajo tako imenovani zaslon “Infinity-O”, kjer v zgornji desni kot zaslona s pomočjo laserja izrežejo luknjo v AMOLED-zaslonu, v njej pa se nahaja prednja kamera oziroma pri Galaxyju S10+ dve kameri. Galaxy S10e ima 5,8-palčni zaslon, S10 ima 6,1-palčni, S10+ pa 6,4-palčni zaslon. Ne glede na to, da so naprave različnih velikosti, so vse opremljene z najnovejšim čipom Exynos 9820 (ameriški modeli so opremljeni s čipom Qualcomm Snapdragon 855), ki v primerjavi s prejšnjo generacijo obljublja do 29 odstotkov hitrejši procesor in 37 odstotkov hitrejši grafični procesor. Naprave imajo skupno tudi podporo za hitro polnjenje in podporo za skupno rabo energije, ki bo omogočala brezžično polnjenje drugih naprav (pametne ure in slušalke Galaxy) in hitrejšo WiFi-povezavo, zahvaljujoč WiFi 6. Naprave se zelo zanašajo na umetno inteligenco in izboljšanega Samsungovega asistenta Bixby.

Mobiteli pa imajo med seboj tudi nekaj razlik. S10 in S10+ imata nov ultrasonični bralnik prstnih odtisov, ki je vgrajen neposredno v zaslon, medtem ko ima S10e običajen bralnik prstnih odtisov. S10 in S10+ imata visoko ločljivost zaslona 3040 x 1440 slikovnih pik v primerjavi s S10e, ki ima ločljivost zaslona 2280 x 1080 slikovnih pik. Vsi trije imajo podporo za HDR in so še bolj barvno natančni kot njihovi predhodniki. Vse tri naprave imajo novo širokokotno kamero in primarno kamero z dvojno zaslonko, kot smo jo videli pri prejšnji generaciji, S10 in S10+ pa imata tudi tretjo telefoto kamero, ki nudi dvakratno optično povezavo. Naprave bo mogoče kupiti v beli, črni, zeleni, modri, rumeni in roza barvi, razpoložljivost pa bo odvisna od trga. Galaxy S10 bo mogoče kupiti za 750 USD, S10 za 900 USD in S10+ za 1000 USD ali več – za različice z več delovnega in notranjega pomnilnika. Mobiteli nam bodo na voljo od 8. marca dalje.

Omenjeni mobiteli bodo pri nas na voljo. Ogledate si jih lahko na našem spletnem mestu:

Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S10 in Samsung Galaxy S10+.

Trenutno lahko za vsakega pošljete povpraševanje in obvestili vas bomo, ko bomo izdelek umestili v prodajo.

Samsung Galaxy S10 5G

 

Ker mobitelov Galaxy ni nikoli preveč, je Samsung predstavil tudi novi model S10 5G. Kdaj bo izšel in kakšna bo cena, je še neznano, vemo pa, da bo imel 6,7-palčni zaslon, 8 GB delovnega in 256 GB notranjega pomnilnika, baterijo s 4500 mAh in še dodatno četrto globinsko kamero 3D. Vredno omembe je, da je mobilna povezava 5G še vedno v razvoju, Samsung pa bo S10 5G najprej ekskluzivno prodajal prek operaterja Verizon.

Samsung Galaxy Watch Active in Galaxy Fit

 

Samsung pa ne ponuja le mobitelov, temveč tudi družino naprav, ki med seboj tesneje sodelujejo in uporabniku ponujajo neke vrste ekosistem ter boljšo in razširjeno uporabniško izkušnjo pri uporabi naprav Samsung Galaxy. V fitnes orientirana ura Galaxy Watch Active in zapestnica Galaxy Fit nam bosta pomagali, da bomo imeli do poletja linijo lažje pod nadzorom.

 

Galaxy Watch Active je s 25 grami izjemno lahka in nemoteča ura. Opremljena je z 1,1-palčnim AMOLED-zaslonom ločljivosti 360 x 360 slikovnih pik. Med ostale specifikacije sodi še čip Exynos 9110, 0,75 GB delovnega in 4 GB notranjega pomnilnika, baterija z 230 mAh, ki jo polnimo brezžično, vse skupaj pa bo poganjala programska oprema Tizen OS 4.0. Ura ima tudi bluetooth, WiFi, NFC in GPS in merilec srčnega utripa. Kot se spodobi za v fitnes orientirano uro, bo ta spremljala in merila srčni utrip, razne vadbe, spanje in celo stres. Galaxy Watch Active bo vsekakor pritegnila marsikoga, saj je atraktivnega in modernega videza, poleg tega pa bo stala le okoli 200 USD. Na voljo nam bo vzporedno z mobiteli S10 (torej 3. marca) v črni, sivi, zeleni in roza barvi.

 

O zapestnici Galaxy Fit žal še ne vemo veliko, razen da bo na voljo v treh barvah, imela bo podobno programsko opremo in barvni AMOLED-zaslon na dotik.

Samsung Galaxy Buds

 

Zakaj? Ker jih ima tudi Apple. Šalo na stran, Samsung je izdelal brezžične slušalke v pravem pomenu besede. Te prihajajo s priročno polnilno torbico, ki jo je mogoče polniti brezžično, prek vašega novega S10 ali pa prek običajnih brezžičnih polnilnih postaj. Slušalke Galaxy Buds odlikuje izjemno hitra vzpostavitev povezave z vašim mobitelom, odličen zvok, za katerega je poskrbel AKG, in izredno kompakten dizajn. Galaxy Buds omogočajo tudi preklic hrupa okolice, z njimi pa bo možno tudi telefonirati. Galaxy Buds bo mogoče dobiti brezplačno s prednaročilom Galaxy S10, sicer pa bodo na voljo 8. marca za okoli 130 USD.

Samsung Galaxy Tab S5e

 

Samsung je med predstavitvijo večkrat pokazal tudi novo tablico – Samsung Galaxy Tab S5e. Gre za tablico, ki bo močno konkurirala in poskušala s prestola spraviti do sedaj prevladujoči iPad, o njej pa lahko preberete več v tej novički.

Celoten dogodek Samsung Galaxy Unpacked si lahko ogledate spodaj
 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. februar 2019
4462
21. februar 2019
Samsung Galaxy Unpacked – vse novosti na enem mestu
Android