Samsung in drugi Android proizvajalci se pripravljajo na predstavitve novih mobitelov

Alja Isakovič 24. september 2013
/PublishingImages/samsung-UNPACKED-2013-Episode-2.jpg

V teh vročih poletnih dneh se proizvajalci mobitelov mrzlično pripravljajo na predstavitve novih mobitelov. Samsung je včeraj razpošiljal povabila za septembrski dogodek Unpacked, na katerem pričakujemo nov Galaxy Note. Hkrati je HTC že začel namigovati na konkurenčni mega mobitel One Max. LG pa je tik pred najavo novega paradnega konja G2.

Jesen bo verjetno, kot ponavadi, bogato obrodila z novimi modeli mobitelov. Cilje proizvajalcev je seveda ponuditi čim bolj pestro ponudbo v pripravi na nakupovalno razsipni prednovoletni čas. Jesen je postal tudi čas, ko Apple predstavi svoj nov iPhone. Letos naj bi poleg izboljšanega iPhone 5S končno dobili še cenejšo različico iPhone 5C. Zato bo za konkurenčne proizvajalce še bolj pomembno, da za jesen pripravijo zanimivo ponudbo.

Motorola je že prejšnji teden pokazala zobe z najavo mobitela Moto X, ki sicer še ne bo prišel v naše kraje. Za evropski trg naj bi v jeseni pripravljali nove naprave. LG pa naj bi že jutri predstavil svojega novega paradnega Android konja z imenom LG G2. Imel naj bi 5,2 palčni (13,2 cm) zaslon, nano SIM-kartico, kaj več pa zaenkrat še ni znano.

Samsung je novinarje že začel vabiti na predstavitev Unpacked, ki se bo odvijal 4. septembra v Berlinu. To bo le par dni pred začetkom Berlinskega sejma IFA, na katerem bo možno videti cel kup zanimivih novih naprav. Pričakuje se, da bomo na Samsungovi predstaviti končno spoznali nov Galaxy Note III s 5,7 palčnim (14,48 cm) zaslonom in najnovejšim okusom Androida 4.3 Jelly Bean. Nekateri napovedujejo, da bomo na dogodku spoznali še Samsungovo pametno uro z imenom Samsung Gear, s čemer naj bi prehiteli Applovo mitično uro iWatch. Dogodek si bo 4. 9. možno v živo ogledati ob 19ih na Samsungovem YouTube kanalu.

HTC pa že nekaj časa pripravlja konkurenta za Samsungov mega mobitel Note. Imenoval naj bi se preprosto HTC One Max. Obliko si bo sposodil od HTC-jevega paradnega konja HTC One, ki je pred kratkim sicer dobil še mini bratca. Bo pa seveda različica Max s predvidoma 5,9 palčnim (14,99 cm) zaslonom občutno večja od obeh ostalih.

Katere izmed jesenskih novosti se pa ti najbolj veseliš?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
552
24. september 2013
Samsung in drugi Android proizvajalci se pripravljajo na predstavitve novih mobitelov
Android