Samsung je pokazal tisto, na kar smo dolgo čakali – prepogljivi mobitel

Tehnik 12. november 2018
/PublishingImages/samsung-foldable-nov18-hero.jpg

Pa smo ga le dočakali. Samsung nam je na konferenci Samsung Developer Conference 2018 pokazal težko pričakovani mobitel s prepogljivim zaslonom. Mobitel, ki nam ga je južnokorejski gigant pokazal, je bil sicer videti precej debel, a zdi se, da je bil odet v poseben ovitek, ki je preprečeval, da bi ga videli v vsej njegovi lepoti. Je sicer povsem mogoče, da je bil prikazan mobitel samo koncept, ki bo na koncu v prodaji nekoliko drugačen.

Če spregledamo debelino, je mobitel s predstavitve precej zanimiv. Na sprednji strani ima manjši zaslon, v notranjosti pa ima še en občutno večji zaslon, ki se ga prikliče po potrebi oziroma ko si uporabnik zaželi večje slike.

Vsekakor Samsungov prepogljivi mobitel nakazuje, v katero smer bi lahko šel v prihodnje razvoj pametnih mobitelov. Verjamemo, da bo v prihodnjih letih prišlo na trg vse več takih. Prepogljivi dizajn namreč uporabnikom nudi eno zelo pomembno prednost pred klasičnim »ravnim« dizajnom – ponudi lahko veliko sliko kljub ne ravno velikim dimenzijam naprave.

Če vas zanima, kako je izgledal trenutek, ko je Samsung pokazal prepogljivi mobitel, si poglejte spodnji video od 1:24:56 dalje.

 

Pričakovati je, da nam bo Samsung več o svojem prvem prepogljivem mobitelu povedal v prihodnjih tednih.

Vira: youtube.com, samsungmobilepress.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. november 2018
4290
12. november 2018
Samsung je pokazal tisto, na kar smo dolgo čakali – prepogljivi mobitel
Android