Samsung je predstavil dva modela nove linije Galaxy Mega

Alja Isaković 23. september 2013
/PublishingImages/GALAXY-Mega_6-3.jpg

Že nekaj časa so po spletu krožile govorice o tem, da Samsung pripravlja mega pametni telefon z bodisi 5,8 ali 6,3 palčnim zaslonom. Izkazalo se je, da sta bili obe napovedi pravilni. Samsung je namreč danes preko spleta najavil kar dva mobitela z oznako Galaxy Mega, ki imata oba večji zaslon kot Galaxy Note II.

Kljub temu, da je Flurry mobitele z velikimi zasloni označil kot modno muho, Samsung še naprej nadaljuje s svojo tradicijo širokega nabora raznolikih naprav za žepe vseh velikosti. Žep, v katerem bomo želeli prenašati danes predstavljena mobitela Galaxy Mega 5.8 in Galaxy Mega 6.3 (oznaki seveda ustrezata številu palcev v diagonali zaslona), bo moral biti precej velik, ne pa nujno zelo globok.

Linija Samsung Galaxy Mega po zmogljivostih namreč ne tekmuje neposredno z Galaxy Note II in drugimi zmogljivejšimi Androidi, poudarek je namreč predvsem na večjem zaslonu. Obliko sta si Mega mobitela sposodila kar od ostale družine Galaxy, poganjal pa ju bo najnovejši Android 4.2 Jelly Bean.

Samsung Galaxy Mega 5.8

Manjši (tole besedo je sicer že težko uporabiti pri takem velikanu) izmed predstavljenih mobitelov Galaxy Mega se torej ponaša s 5,8 palčnim (14,7 cm) qHD zaslonom, dvo-jedrnim 1,4 GHz procesorjem, dokaj neobičajnih 1,5 GB delovnega pomnilnika, 8 GB notranjega pomnilnika in 8 MP glavno kamero. Opišejo ga dimenzije 162,6 x 82,4 x 9,0 mm, tehta pa kar 182 g.

Samsung Galaxy Mega 6.3

Še malo bolj zmogljiv je njegov večji brat, Galaxy Mega 6.3 s 6,3 palčnim (16 cm) 720p HD zaslonom. Ima namreč dvo-jedrni 1,7 GHz procesor, prav tako 1,5 GB delovnega pomnilnika, 8 MP glavno kamero, izbirali pa bomo lahko med 8 in 16 GB notranjega pomnilnika. Poleg tega bo imel še podporo za super hitro 4G/LTE omrežje. Opišejo ga dimenzije 167,6 x 88 x 8,0 mm, težak pa bo 199 g.

Z vidika tehničnih specifikacij torej mobitela nista nič posebnega, bosta pa gotovo izstopala po velikosti. V Evropi naj bi Mega mobitela postopoma začeli dobivati v maju, cena zaenkrat še ni znana.

Kaj praviš na ta dva nova velikana? Sta te očarala s svojimi dimenzijami ali imaš raje bolj priročne mobitele?

Vir: Samsung Tomorrow

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
497
24. september 2013
Samsung je predstavil dva modela nove linije Galaxy Mega
Android