Samsung je predstavil še odpornejši mobitel Samsung Galaxy S4 Active

Alja Isakovič 24. september 2013
/PublishingImages/Samsung_Galaxy_S4_Active.jpg

Očitno se je Samsung letos odločil, da bo mobitel Galaxy S4 ponudil v kar se da veliko različicah. Običajnega SGS4, enega izmed najbolj zmogljivih Android mobitelov, verjetno ni potrebno posebej predstavljati, saj se prodaja kot vroče žemljice. Prejšnji teden smo spoznali še Mini različico, junija bo v ZDA na voljo Google Edition z neokrnjenim Androidom, sedaj pa je Samsung najavil še različico Active, ki je odporna na vodo, prah ter bo odlična za razne dogodivščine na prostem.

Samsung Galaxy S4 Active bo torej idealen za tiste, ki iščete zmogljiv mobitel, ki vas bo brez težav spremljal tudi pri izletih v gore ali vodnih ekskurzijah. S tehničnega vidika namreč S4 Active ponuja skoraj vse, kar ponuja običajni Galaxy S4, dodana pa je IP67 zaščita pred prahom in do 30 minut v do meter globoki vodi. Galaxy S4 Active bo tako kar pošten tekmec mobitelu Sony Xperia Z, ki ponuja podobno odpornost na zunanje vplive in zmogljivo notranjost.

Zaradi dodatne zaščite je Galaxy S4 Active v primerjavi z navadno različico nekoliko debelejši (9,1 mm v primerjavi z 7,9 mm) in težji (151 g v primerjavi z 130 g). Zaslon je na obeh enak, 5 palčni (12,7 cm) full HD, s tem da se Active različica hvali še s funkcijo "Glove Touch", ki omogoča uporabo v rokavicah. Slednjo sicer Nokia na Lumiah ponuja že nekaj časa. Galaxy S4 Active ima nekoliko slabšo kamero, 8 MP namesto 13 MP na navadni različici, vendar bomo lahko na modelu Active uporabljali dodaten vodni način za, seveda, slikanje in snemanje pod vodo.

Samsung Galaxy S4 Active bo v sivi, modri in oranžni barvi naprodaj letos poleti, najprej v ZDA in na Švedskem. Zakaj si prav Švedi med prvimi zaslužijo bolj avanturistično različico S4, ni znano, prav tako neznanka ostaja še cena. Verjetno se bo gibala okoli cene navadnega modela S4.

Podrobneje bo Samsung mobitel razkazal čez dva tedna na Galaxy & ATIV dogodku v Londonu. Glede na to, da so pred dogodkom razkrili že mobitela Galaxy S4 Mini in Galaxy S4 Active, na začetku tega tedna pa še nove tablice Galaxy Tab 3, postaja vse bolj verjetno, da bo glavna Galaxy zvezda prihajajočega dogodka kar mega mobitel Note III, o katerem postajajo razne govorice vse glasnejše.

Sicer pa velja omeniti, da bo Galaxy S4 Active le eden izmed Samsungov vodoopornih mobitelov. Če se ti ne da čakati do poletja in ne potrebuješ vseh najnovejših funkcij, si lahko že sedaj privoščiš priročni mobitel Samsung Galaxy Xcover 2.

Vir: Samsung Tomorrow

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
527
24. september 2013
Samsung je predstavil še odpornejši mobitel Samsung Galaxy S4 Active
Android