Samsung na trg z gigantskim, 7-palčnim mobitelom

Tehnik 6. junij 2014
/PublishingImages/samsung-w-hero.jpg

Samsung nas že nekaj časa zasipava z najrazličnejšimi pametnimi mobiteli. Si želite takšnega z manjšim zaslonom? Ni problema, ima ga za vas. Bi večjega? Tudi tega dobite. Sedaj pa je ponudil celo še večjega od lani predstavljenega modela Galaxy Mega 6.3, katerega zaslon ima, kot že njegovo ime pove, 6,3-palčno (16-centimetrsko) diagonalo. Gre za mobitel Galaxy W s kar 7-palčno (17,8-centimetrsko) diagonalo. Najprej bo na voljo le na južnokorejskem trgu, kjer bo znašala njegova cena preračunanih 359 evrov.

 

Čeprav je zaslon pri tej napravi gigantski, ima precej nizko ločljivost. Ta namreč znaša le 720 p oziroma 1.280 x 720 točk. To je neprimerljivo manj od nedavno predstavljenega mobitela LG G3, ki ima pri svojem občutno manjšem 5,5-palčnem (14-centimetrskem) zaslonu ločljivost 2.560 x 1.440 točk. Samsung, zakaj varčuješ s piksli?

Galaxy W je tudi pri ostalih specifikacijah nekoliko podhranjen. To sicer ne pomeni, da je slab, ampak dejstvo je, da bodo zahtevnejši uporabniki raje posegali po modelih Galaxy S5 in Galaxy Note 3. Vgrajen ima 1,2-GHz 4-jedrni procesor, 1,5 GB RAM pomnilnika, 16 GB internega spomina, kameri z 8 oziroma 2 MP ter baterijo z 3.200 mAh. Programska oprema nam prav tako ne ponuja kakšnih novosti. Na telefonu je naložen operacijski sistem Android 4.3, ki ga je Samsung opremil z nekaterimi funkcionalnostmi, ki smo jih v preteklosti že videli pri njegovih napravah. Med drugim nam ponuja Multi windows, ki nam omogoča, da imamo na zaslonu odprti dve aplikaciji. Najdemo pa tudi Pop Up Play, ki je nekakšna miniaturna izvedba Multi windowsa za gledanje videoposnetkov prek majhnega okenčka med opravljanjem drugih del na mobitelu.

Vira: sammyhub.com, samsungmobilepress.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. junij 2014
2068
11. junij 2014
Samsung na trg z gigantskim, 7-palčnim mobitelom
Android