Samsung podira rekorde: letos prodanih že preko 300 milijonov mobilnih naprav

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Samsung-300M-Annual-Sales.jpg

Da bo letošnje leto zelo uspešno za Samsung, smo lahko sklepali že po prodajnih rekordih, ki jih je kmalu po izidu postavljal Samsung Galaxy S II. In res: že pred iztekom leta je Samsung ponosno objavil, da so prvič v svoji zgodovini prodali več kot 300 milijonov mobilnih naprav! Zasluge gredo predvsem telefonom linije Galaxy S.

Samsung ponosno prvič čez 300 milijonov (vir: Samsung Tomorrow)

Kot kaže, vsa tožarjenja z Applom Samsungu niso prišla do živega. Samsung je po do sedaj znanih podatkih letos prodal več telefonov kot Apple in je šele drugo podjetje, ki mu je uspelo preseči magično mejo 300 milijonov prodanih telefonov (po skupnem število prodanih naprav zaenkrat še vedno vodi Nokia). Za primerjavo: lani so pri Samsungu v celotnem letu prodali 280 milijonov naprav.

Samsungu prodaja mobilnih naprav iz leta v leto raste (vir: Samsung Tomorrow)

Samsungu prodaja mobilnih naprav iz leta v leto raste (vir: Samsung Tomorrow)

Najbolje sta se seveda prodajala Android telefona Samsung Galaxy S in Samsung Galaxy S II, Samsung pa ima za prihodnje tudi velike upe za Galaxy Note, ki s svojo velikostjo in posebnim pisalom še nima prave konkurence. Pričakujemo seveda lahko tudi, da se bo dobro prodajal tudi Samsung Galaxy Nexus, ki ima zaenkrat edini najnovejšo različico operacijskega sistema Android.

Samsung je ob najavi novega rekorda ponudil tudi nekaj zanimivih podatkov. 300 milijonov prodanih naprav pomeni, da Samsung proda 9 naprav na sekundo in 820.000 naprav na dan. Če bi skupaj zložili vse letošnje prodane naprave, bi za 300x presegli višino gore Mount Everest.

Kaj pomeni 300 milijonov prodanih telefonov? (vir: Samsung Tomorrow)

Samsungu lahko za uspešno leto le čestitamo in se veselimo novosti, ki jih bo prineslo prihodnje leto. Ali, z drugimi besedami povedano, že nestrpno čakamo na to, da nas bo ponovno navdušil in očaral Samsung Galaxy S III ;-)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
304
24. september 2013
Samsung podira rekorde: letos prodanih že preko 300 milijonov mobilnih naprav
Android