Samsung predstavil Galaxy Note 3, uro Galaxy Gear in novo tablico Galaxy Note 10.1

Alja Isakovič 30. september 2013
/PublishingImages/Galaxy_Note_10-2014.jpg

Tik pred začetkom sejma IFA je Samsung v Berlinu uradno napovedal nov model megatelefona Galaxy Note s kar 5,7 palcev (14,48 cm) velikim zaslonom. Poleg tega smo, kot pričakovano, spoznali še Samsungovo prvo pametno uro z imenom Galaxy Gear. Dodatno presenečanje pa je bila tablica Galaxy Note 10.1 (2014 Edition).

Zaradi poplave govoric v preteklih tednih, današnji dogodek večjih presenečenj ni prinesel. Tokrat je bila predstavitev bolj umirjena, je pa Samsung znova poskrbel za živo spremljavo orkestra.

Samsung Galaxy Note 3

Najprej se je na odru predstavil megatelefon Samsung Galaxy Note 3, ki je, po specifikacijah sodeč, prava hitrostna zverina. LTE različico bo poganjal 2,3 GHz štiri-jedrni procesor, 3G različico pa 1,9 GHz Samsungov procesor Exynos 5 Octa. Mobitel bo imel na voljo kar 3 GB delovnega pomnilnika. Nanj bo naložen najnovejši Android 4.3 Jelly Bean, s katerim se bo možno igrati na 5,7 palcev (14,48 cm) velikim zaslonom. Slike bomo lahko zajemali s 13 MP kamero.

Samsung je izboljšal tudi videz mobitela. Novi Note je tanjši (le 8,3 mm) in lažji (168 g), poseben pa je tudi zaradi umetnega usnja na zadnji strani, ki bo v roki mehkejši in prijetnejši. Ob izidu bo Note na voljo v treh barvah, Samsung pa že obljublja dodatne barvne pokrovčke in ovitke za boljšo personalizacijo.

Izbira ovitkov in barv za Galaxy Note 3 bo pestra

Note 3 bo seveda opremljen s pisalom S Pen za natančnejše pisanje in risanje po zaslonu. S Pen bo omogočal tudi hitrejšo in lažjo interakcijo z mobitelom. Nova je zaslonska paleta Air Command, ki od kjerkoli ponuja možnost dodajanja zapiskov, zbiranje vsebin iz različnih virov, zajemanje in označevanje posnetkov zaslona, iskanje po napravi, dostop do mini aplikacij.

Vir: Engadget

Samsung je v partnerstvu s Flipboardom razvil še novo storitev My Magazine za personaliziran dostop do novic, družabnih omrežij in drugih vsebin. Izboljšana je tudi podpora za uporabo več oken hkrati, ki sedaj omogoča izmenjavo slik ali teksta med aplikacijami s preprostim potegom. Poslovni uporabniki se boste razveselili izboljšane varnosti s pomočjo storitve Samsung Knox. Izboljšana je tudi funkcionalnost iskanja izgubljene ali ukradene naprave, ki bo omogočala sledenje tudi pobrisane naprave.

Spodaj si lahko ogledaš prve vtise bloga Engadget.​​

 
​​

Pametna ura Samsung Galaxy Gear

Končno smo dočakali tudi pametno uro Galaxy Gear. Ne gre za prvo pametno uro na trgu, bo pa zanjo, glede na vse večjo priljubljenost Samsunga, nedvomno veliko zanimanja. Po Samsungovih besedah bo ura Gear idealni spremljevalec za Note 3, kmalu jo bo podpirali tudi mobiteli Galaxy S III in S4.

Vir: Engadget

Galaxy Gear dejansko na zapestju zgleda bolje kot slike prototipov, ki so naokoli krožile po spletu. Pohvali se lahko s 1,67 palcev (4,14 cm) velikim AMOLED zaslonom na dotik za resolucijo 320 x 320, v pas ima vgrajeno 1,9 MP kamero in majhne zvočnike ter mikrofon. Preko Bluetooth povezave se bo ura znala povezati s podprtimi Samsungovimi mobiteli in tablice.

S tem bomo lahko sprejemali klice, pregledovali sporočila, ustvarjali zvočne beležke, nadzorovali glasbo, uro pa bomo lahko uporabljali tudi za beleženje korakov v povezavi z aplikacijo S Health. Z uro se bomo lahko pogovarjali s pomočjo S Voice, podpirali pa bo seveda tudi razne geste in premike roke.

Seveda pa je uro Gear možno uporabiti tudi kot navadno uro. Dodatne aplikacije bodo na voljo v aplikacijski trgovini Samsung Apps, že na začetku jih bo na voljo kar 70. Med partnerji so že napovedani Evernote, RunKeeper, Path, Glympse in drugi. Ura ima tudi posebno varnostno funkcijo, ki zaklene mobitel v primeru, da se le-ta oddalji za več kot meter in pol. Uporabno!

Baterija naj bi zdržala cel dan uporabe, kar vseeno v praksi pomeni, da bo potrebno uro polniti vsak večer. Galaxy Gear bo na voljo v šestih barvah, cena pa zaenkrat še ostaja neznanka.

Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)

Zadnja predstavljena naprava, o kateri ni bilo ravno veliko govoric, je bila še tablica Samsung Galaxy Note 10.1 (20014 Edition). Kot je iz dolgega imena razvidno, gre za veliko, 10,1 palčno (25,65 cm) tablico z dodatnim pisalom S Pen. Ponujala bo iste novosti kot megatelefon Galaxy Note 3 (izboljšan S Pen, bolj zmogljiv način za uporabo več aplikacij hkrati). Po specifikacijah bo tablica skoraj ista hitrostna zverina kot "manjši" Note 3, seveda pa bo LCD zaslon tablice občutno večji, z resolucijo kar 2560 X 1600.

Vsi trije predstavljeni produkti bodo na voljo od konca septembra po celem svetu.

Bo kateri pristal na tvojem seznamu za Dedka Mraza?

Več informacij: Samsung Tomorrow

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. september 2013
1868
3. oktober 2013
Samsung predstavil Galaxy Note 3, uro Galaxy Gear in novo tablico Galaxy Note 10.1
Android