Samsung predstavil Galaxy Note 8.0 in razkril datum, ko bomo spoznali Galaxy S4

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Samsung_Galaxy_Note_8-0-banner.jpg

Danes se v Barceloni začenja Mobile World Congress (MWC), ki bo postregel z vrsto zanimivimi mobilnimi novostmi. Samsung je za neučakane hitro poskrbel, saj smo že  včeraj spoznali konkurenta Applovi tablici iPad Mini in danes dobili potrditev datuma predstavitve težko pričakovanega mobitela Samsung Galaxy S IV.

Tablica Samsung Galaxy Note 8.0

Kot že ime nakazuje, ima Samsungova nova tablica 8 palčni (20,32 cm) zaslon z resolucijo 1280 x 800 in ločljivostjo 189 ppi, kar je ravno malce več kot iPad mini. Po obliki Galaxy Note 8.0 ni nič revolucionarnega, saj spominja na ostala predstavnika družine Galaxy Note, megatelefon Galaxy Note II in tablico Galaxy Note 10.1. Kot se za napravo Note spodobi, ima tudi Galaxy Note 8.0 pisalo S Pen, ki sedaj podpira interakcijo z zaslonom kar z lebdenjem. Samsung to funkcionalnost imenuje Air View, omogoča pa lažji predogled video posnetkov, slik in sporočil. Zelo praktična novost je tudi ta, da lahko S Pen sedaj uporabimo tudi za upravljanje s kapacitivnimi gumbi pod zaslonom.

Seveda na tablici Galaxy Note 8.0 ne bodo manjkale že dobro znane Samsungove aplikacije za ustvarjanje beležk in skic ter podpora za hkratno uporabo dveh aplikacij. Nova bo funkcija Reading Mode, ki bo poskrbela za samodejno prilagoditev zaslona vsakič, ko bomo pognali aplikacijo za branje e-knjig (seznam tovrstnih aplikacij bomo lahko urejali sami). Aplikacija Smart Remote pa bo Note 8.0 spremenila v daljinski upravljalnih za televizor in hišni kino. Dodatno bosta na Note 8.0 prednaloženi še priljubljeni, ne-Samsungovi aplikaciji Flipboard in Awesome Note.

Note 8.0 bo poganjal Android 4.1.2 Jelly Bean, za nemoteno delovanje sistema in vseh aplikacij bo poskrbel štiri-jedrni 1,6 GHz A9 procesor ter 2 GB delovnega pomnilnika. Slike bomo lahko zajemali s 5 MP kamero ter 1,3 MP srednjo kamero za video klice. Izbirali bomo lahko med 16 in 32 GB različico z možnostjo razširitve z microSD do 64 GB, na voljo bo tudi 3G različica, ki bo podpirala klice v mobilnem omrežju. Samsung Galaxy Note 8.0 bo na trg prišel predvidoma spomladi, cena zaenkrat še ostaja neznanka.

V spodnjem videu si lahko ogledaš, kako se Samsung Galaxy Note 8.0 počuti v dlani in kako izgledajo vse večje novosti.

 

Samsung Galaxy S IV bomo spoznali 14. marca

Vse privržence Samsungovih mobitelov pa bo razveselila novica, da bomo novi paradni konj družine Samsung Galaxy spoznali čez dobra dva tedna, v četrtek, 14. marca. Predstavitev se bo odvijala v New Yorku, na Samsungovem YouTube kanalu bo možno dogodek spremljati v živo. Seveda bomo o predstavitvi poročali tudi na Tehniku.

Predstavljen tudi medijski center HomeSync

In to še ni vse! Samsung je MWC izkoristil tudi za predstavitev napravice HomeSync, ki jo lahko na kratko opišemo kot Apple TV z Androidom. Gre torej za napravo, ki jo priključimo na HDTV in ki bo poskrbela za predvajanje filmov, serij, glasbe in celo Android aplikacij na televizijskem ekranu. V HomeSync bo vgrajen 1 TB velik disk za shranjevanje vsebin, naprava pa bo podpirala do osem ločenih uporabniških računov, tako da bo lahko vsak član družine imel svoj profil. Seveda bo podprta tudi možnost enostavnega predvajanja vsebin iz Galaxy mobilnih naprav na TV (podobno kot AirPlay na Apple TV). HomeSync bo aprila najprej na voljo čez lužo, postopoma pa se bo razširil še na druge dele sveta. Tudi v tem primeru cena ostaja še neznanka.

Vir: Samsung Mobile Press MWC

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
472
4. oktober 2013
Samsung predstavil Galaxy Note 8.0 in razkril datum, ko bomo spoznali Galaxy S4
Android