Samsung predstavil Galaxy S III Mini

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/SGS3-vs-SGS3mini-engadget.jpg

Kljub temu, da je Samsung Galaxy S III še vedno med najbolj priljubljenimi telefoni po celem svetu, se je Samsung odločil, da bo predvsem za evropski trg ponudil še bolj priročno različico tega telefona. Škoda je le, da se modelu Mini ne bo zmanjšala le velikost zaslona, ampak tudi zmogljivost.

Samsung Galaxy S III (Mini)

Mini različica telefona SGS3 ima 4 palčni (10,16 cm) zaslon, tako kot izvirni Galaxy S in kot novi iPhone 5, vendar ne bo neposredni konkurent slednjega. Minijev Super AMOLED zaslon bo namreč imel resolucijo 800 x 400 (233 ppi), 1 GB RAM, 8 ali 16 GB notranjega pomnilnika (z možnostjo razširitve z MicroSD kartico), 5 megapikselno kamero, 1GHz dvo-jedrni procesor in 1500mAh baterijo. Poganjal ga bo seveda najnovejši Android 4.1 Jelly Bean.

Za primerjavo, Minijev večji brat, navaden Galaxy S III, ima 4,8 palčni (12,2 cm) zaslon z resolucijo 720 x 1280 (305,96 ppi), 1 GB RAM, 8 megapikselno kamero, štiri-jedrni 1,4 GHz procesor in 2100mAh baterijo. Si bo pa Mini od velikega brata sposodil obliko ohišja ter seveda vse programske funkcije.

Veliki in mali bratec (vir: Engadget)

Veliki in mali bratec (vir: Engadget)

Zaradi razlik v zmogljivosti boste verjetno tisti, ki želite od telefona več, kljub velikosti raje posegli kar po navadnem, maksi modelu. Bo pa manjši model gotovo zelo privlačna izbira za vse, ki jim je na prvem mestu priročnost.

Mini narejen za evropski trg

Mini naj bi nastal predvsem zaradi velikega zanimanja po telefonu s 4 palčnim zaslonom na evropskem trgu. No, manjši zaslon in nekoliko manjša zmogljivost imata tudi svojo prednost - cena bo naprej v primerjavi z maksi različico bolj dostopna. Po neuradnih informacijah naj bi se le-ta gibala okoli 399 evrov. Žal pa še ni informacij o tem, kdaj lahko tega novega malčka pričakujemo v naših rokah. Upamo, da kmalu. Prve vtise lahko sicer že prebereš na blogu Engadget.

Kaj pa ti meniš o novem Mini modelu priljubljenega Samsungovega Android telefona?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
416
24. september 2013
Samsung predstavil Galaxy S III Mini
Android