Samsung predstavil gigantski 146-palčni MicroLED televizor

Tehnik 9. januar 2018
/PublishingImages/samsung-the-wall-hero.jpg

Samsung, ki velja za enega bolj priznanih proizvajalcev zaslonov, je predstavil gigantski 146-palčni televizor, kar v numeričnih merah pomeni 370 cm. Ta sliši na ime The Wall, temelji pa na novi tehnologiji MicroLED, ki je v nekaterih pogledih podobna tehnologiji OLED. MicroLED na primer za delovanje ne potrebuje osvetljevanja od zadaj, zaradi česar je lahko debelina televizorja izjemno majna. Obenem tehnologija MicroLED omogoča tudi dober prikaz črne barve, dobro svetlost in lepe barve nasploh.

Zasnova televizorja The Wall je modularna. Njegova slika je sestavljena iz več modulov, tako lahko Samsung izdela podobne televizorje v različnih velikostih.

 

Kdaj točno bo šel 146-palčni The Wall v prodajo, je težko reči. Verjetno pa si tega televizorja niti ne bo moglo privoščiti veliko ljudi, saj bo njegova cena najbrž precej visoka.

Samsung je obenem predstavil še en televizor z ločljivostjo 8K, ki zna na podlagi umetne inteligence videe nižje ločljivosti kolikor toliko približati 8K-kakovosti.

Vir: news.samsung.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. januar 2018
3809
9. januar 2018
Samsung predstavil gigantski 146-palčni MicroLED televizor