Samsung v boj proti iPadom s tablicama Galaxy Tab S

Tehnik 18. junij 2014
/PublishingImages/galaxy-tab-s-hero.jpg

Samsung je v New Yorku predstavil Android tablici Galaxy Tab S 8.4 in Galaxy Tab S 10.5, s katerima bi lahko povzročil kar nekaj sivih las vodilnim pri Applu. Apple sicer že dolgo časa obvladuje trg tabličnih računalnikov, a mu Samsung vedno bolj diha za ovratnik. Razlika bi se utegnila sedaj še zmanjšati, saj se oba Samsungova novinca brez težav kosata z iPadi. Še več, v nekaterih pogledih jih celo prekašata.

Tablici Galaxy Tab S 8.4 in Galaxy Tab S 10.5 se ponašata z elegantno obliko, ki nam takoj daje vedeti, da Samsung z njima misli resno. Pri zunanjosti še posebej navduši debelina ohišja, ki znaša pičlih 6,6 mm. Tudi kar se tiče teže, jima nimamo kaj očitati, saj prva tehta 465 g, druga pa le 294 g.

 

Samsung je precej pozornosti namenil zaslonoma. Kot je razvidno že iz imen tablic, ima manjša 8,4-paličnega (21,3-centimetrskega), večja pa 10,5-palčnega (26,7-centimetrskega). Ločljivost pri obeh znaša 2.560 x 1.600. To posledično pomeni, da je pri manjšem količina pik na palec precej večja. Če ste navdušeni nad PPI-ji, izbira torej ne bo težka. Zelo priročno pri obeh zaslonih je, da sliko prilagajata glede na to, v kakšnem prostoru se nahajamo oziroma kakšno aplikacijo uporabljamo. Tako imamo v vsakem trenutku sliko, kot se šika. Zaradi tehnologije Super AMOLED sta oba energijsko zelo varčna, saj se pri tej tehnologiji ne koristi osvetlitve od zadaj.

Na kratko si poglejmo še ostale strojne karakteristike. Obe imata vgrajen bodisi 8-jedrni (1,9-GHz + 1,3-GHz) bodisi 4-jedrni (2,3-GHz) procesor, 3 GB RAM-pomnilnika, 16 oziroma 32 GB internega spomina z dodano režo za Micro SD-kartice, kameri z 8 MP in 2,1 MP ter senzor prstnih odtisov. Baterija pri manjši tablici je kapacitete 4.900 mAh, pri večji pa 7.900 mAh.

 

Uporabnikom bo na voljo precej programskih dobrot. Premierno bo na voljo servis Papergarden, s katerim bo možno dostopati do različnih digitalnih revij. Zahvaljujoč Samsungovem sodelovanju z Amazonom in Marvelom Comicsom, bodo uporabniki prejeli tudi brezplačno knjigo in 3-mesečno brezplačno članstvo za aplikacijo Marvel Unlimited, na kateri se nahaja preko 15.000 stripov. Za knjižne molje je tako dobro poskrbljeno. S tem pa Samsungovih povezovanj z drugimi podjetji še ni konec. S spletno trgovino Google Play bosta uporabnikom obeh tablic ponudila različna darila v obliki video in ostalih razvedrilnih vsebin, z Netflixom pa bosta v nekaterih državah omogočala ogled video vsebin v visoki ločljivosti.

Če vam naštete stvari v zvezi s programsko opremo niso po godu, vam bo morda bolj všeč funkcionalnost Call Forwarding, ki jo ponujata obe tablici. Gre za prevzemanje in opravljanje klicev iz pametnega mobitela na njima. Takšno funkcionalnost je sicer nedavno predstavil tudi Apple pri operacijskih sistemih iOS 8 in OS X Yosemite.

Kot se za paradne izdelke proizvajalcev spodobi, bo tudi za ta dva na voljo kar nekaj uradne dodatne opreme. Vsi tisti, ki so siti tipkanja po zaslonu, bodo lahko posegli po fizičnih tipkovnicah Bluetooth Keyboard. Za uporabnike, ki želijo večnamenski ovitek, bosta na voljo ovitka Book Cover. Poleg zaščite služita tudi kot stojalo za tablici. Z njima ju je možno postaviti v tri različne položaje. Za manj zahtevne bosta na voljo ovitka Simple Cover, katerih naloga je le, da nudita zaščito. Za dobro avdio izkušnjo bo Samsung ponudil še tri vrste slušalk. Ena so takšna, ki pokrijejo celotno uho, druga se usedejo direktno na uho, tretja pa damo v uho.

 

Samsung pravi, da bosta tablici Galaxy Tab S 8.4 in Galaxy Tab S 10.5 na izbranih trgih na voljo že od prihodnjega meseca dalje.

Vir: samsungmobilepress.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. junij 2014
2075
26. junij 2014
Samsung v boj proti iPadom s tablicama Galaxy Tab S
Android