Samsung z mačjimi videi do boljših mobilnih komponent

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Samsung_Components_Cat.jpg

Samsung je letos na sejmu CES predstavil kar 8 jedrni procesor Exynos 5 Octa, številne inovacije na področju mobilnih komponent, bolj okolju prijazne rešitve za podatkovne centre … in čemu je vse to namenjeno? Snemanju in deljenju visoko ločljivih slik in videov mačk, seveda!

Samsung je namreč v okviru včerajšnje predstavitve glavnih novosti na področju mobilnih komponent na šaljiv način predstavil vse večjo potrebe velikih podatkovnih centrov, ki seveda med drugim skrbijo za nemoten ogled mačjih videov. Vsako minuto namreč uporabniki skupaj na YouTube naložimo 72 ur videa, pogledamo preko 4 milijard ur videa na mesec, na Facebook pa smo naložili že preko 40 milijard fotografij. Zato se napoveduje, da se bo mobilni prenos podatkov v naslednjih petih letih povečal za več kot 20x.

Ustvarjanje vse večje količine podatkov seveda vse bolj omogočajo različne mobilne naprave. Samsung je v mačjem predstavitvenem videu izpostavil zmogljivost sodobnih mobilnih procesorjev, ki podpirajo 13 MP slikovne senzorje, snemanje videa v HD ločljivosti s 30 sličicami na sekundo brez zatikanja, zajem 3D slik. In ker bodo mačke v prihodnje le še bolj prikupne, se Samsung trudi, da jih lahko z njihovimi mobilnimi napravami, tako pametnimi telefoni kot pametnimi kamerami, zajamemo v polni lepoti. Kot ljubiteljica mačk seveda take inovacije močno podpiram ter te vabim, da ta neobičajen, a zelo zabaven način promocije mobilnih inovacij preveriš kar sam/a v spodnjem videu.

 

Če te najnovejše Samsungove inovacije podrobneje zanimajo, si lahko spodaj ogledaš celotno eno urno predstavitev, v kateri je poudarek predvsem na mobilnih komponentah za mobitele in tablice, na koncu pa se kot poseben gost pojavi celo Bill Clinton. Od 40. minute naprej je Samsung predstavil še nekaj zanimivih prototipov upogljivih zaslonov, vendar najave dejanskega upogljivega mobitela tokrat še nismo dočakali. No, leto se je kljub vsemu komaj začelo, zato verjamem, da Samsung načrtujem še kar nekaj zanimivih presenečenj.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
450
4. oktober 2013
Samsung z mačjimi videi do boljših mobilnih komponent