Samsungov gigantski kinematografski zaslon zdaj tudi v Evropi

Tehnik 30. november 2017
/PublishingImages/samsung-cinema-hero.jpg

Samsung je pred meseci predstavil izjemno zanimiv LED-zaslon, ki ga je mogoče uporabiti v kinematografih namesto klasičnih projektorjev. Ta zaslon že lahko najdemo v dveh kinematografih, v Seulu in v Bangkoku. Samsung pa je zdaj sporočil, da ga bomo lahko našli tudi v enem od züriških kinematografov.

Omenjeni trije kinematografi pa sicer ne bodo edini s Samsungovim gigantskim LED-zaslonom. V prihodnjem letu lahko pričakujemo, da ga bodo dobili še nekateri drugi kinematografi po svetu. Če se bo zaslon dobro obnesel, pa verjamemo, da bo prišel tudi k nam.

Samsungov kinematografski LED-zaslon, ki je velik 5,4 m x 10,24 m, ima ločljivost 4K, podpira pa tudi HDR. Prednost tega zaslona pred konvencionalnimi projektorji je v tem, da je neprimerno svetlejši. Poleg tega pa porabi tudi precej manj električne energije, kar tudi ni zanemarljiv podatek.

 

Samsung je sicer že večkrat dokazal, da mu gre proizvajanje takšnih in drugačnih zaslonov dobro od rok. Njegovi OLED-zasloni, ki jih videvamo pri pametnih mobitelih, veljajo za vrhunske. Prav tako so vrhunski tudi QLED-zasloni pri njegovih televizorjih.

Vir: news.samsung.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. november 2017
3763
30. november 2017
Samsungov gigantski kinematografski zaslon zdaj tudi v Evropi