Samsungova tablica Galaxy Tab 3 Kids bo otrokom ponujala zabavnejše učenje

Alja Isakovič 24. september 2013
/PublishingImages/GALAXY-Tab-3-Kids_2.jpg

Med tem ko "odrasli" čakamo na predstavitev Samsungove pametne ure Galaxy Gear in novega megatelefona Galaxy Note III, je korejski velikan predstavil nekaj zanimivega za najmlajše. Tablica Galaxy Tab 3 Kids je, kot nakazujeta ime in videz, zelo očitno namenjena otrokom. Poleg barvitega in trpežnega ohišja ponuja še vrsto izobraževalnih aplikacij in varnostnih funkcij za starše.

Tablica Galaxy Tab 3 Kids malce spominja na, otrokom namenjeno, tablico XO Tablet. S tehničnega vidika je tablica Tab 3 Kids dokaj povprečna. Ima 7 palčni (17,78 cm) zaslon z resolucijo 1024 x 600, dvo-jedrni 1,2 GHz procesor, 1 GB delovnega pomnilnika, 8 GB notranjega pomnilnika z možnostjo razširitve s spominsko MicroSD-kartico ter sprednjo 1,3 MP in zadnjo 3 MP kamero.

Poleg tega bo tablica opremljena s pisalom C Pen, ki bo v tej izdaji prilagojen otroškim ročicam. S pisalom bodo lahko otroci vadili risanje in pisanje brez da bi ob tem škodo utrpele druge površine v bližnji okolici. Tablico bo poganjal otrokom prilagojen operacijski sistem Android 4.1.

In ravno tu bo glavna prednost tablice. Tablica bo namreč imela otrokom prijazen uporabniški vmesnik, vrsto izobraževalnih aplikacij, igric in e-knjig. Starši bodo preko posebne aplikacije lahko določili, do katerih aplikacij in funkcij ima lahko otrok dostop (podobno sicer že omogoča aplikacija Kytephone). Poleg tega bo tablica Tab 3 Kids staršem ponujala še aplikacijo Time Management, s katero bo možno omejiti čas uporabe naprave.

Sliši se kot zanimiva rešitev za otroke, ki bo hkrati olajšala tudi delo staršem. V začetku septembra bo tablica na voljo v Južni Koreji, kasneje pa še drugod po svetu, vključno z Evropo. Seveda bodo morale biti aplikaciji prilagojene lokalnim trgom, zato še ni znano, ali bo otrokom namenjena Samsungova tablica na voljo tudi v slovenščini. Zaenkrat neznanka ostaja tudi cena.

Vir: Android Central

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
562
8. oktober 2013
Samsungova tablica Galaxy Tab 3 Kids bo otrokom ponujala zabavnejše učenje
Android