Sedem super aplikacij za šolarje

Tehnik 11. september 2017
/PublishingImages/backtoschool-app-hero.jpg

Spadate med tiste, ki so s septembrom začeli novo šolsko leto? Če ja, potem ste na pravem mestu. Spodaj smo namreč zapisali nekaj mobilnih aplikacij za iOS in Android, ki so šolarjem lahko v pomoč.

Google Calendar Android in iOS (brezplačna)

Aplikacija Google Calendar lahko šolarjem pride zelo prav, saj lahko ti vanjo vnašajo opomnike in dogodke, ki se navezujejo na šolo. S pomočjo Google Calendarja šolarji ne pozabijo na pomembne stvari. Seveda obstaja še kar nekaj drugih mobilnih aplikacij, ki omogočajo vnašanje opomnikov in dogodkov, vseeno pa je ta ena boljših.

 

Photomath Android in iOS (brezplačna)

Photomath je izredno zanimiva aplikacija za matematiko. Uporabnik lahko z njo poskenira nek matematični problem (račun, enačbo), ta pa mu nato pokaže rezultat problema z obrazložitvijo, kako se pride do tega rezultata. Matematične probleme se lahko v aplikacijo vnaša tudi ročno. Vsekakor precej uporabna zadeva!

 

HiPER Scientific Calculator Android (brezplačna)

Ko smo že ravno pri matematičnih aplikacijah. Za uporabnike Androida je na voljo izredno zmogljiva aplikacija za računanje - HiPER Scientific Calculator. Ta je dejansko izredno zmogljivi kalkulator, ki lahko pride zelo prav pri računanju.

 

Google Drive Android in iOS (brezplačna)

Tudi Google Drive lahko šolarjem pride zelo prav. Prek aplikacije lahko v Googlov oblak shranjujejo različne šolske datoteke. V šoli si lahko na primer s svojim mobitelom slikajo zapiske od sošolcev, nato te zapiske prenesejo prek Google Driva v Googlov oblak in jih nato doma pregledujejo na osebnem računalniku.

 

Google Keep Android in iOS (brezplačna)

Google Keep je super za vnašanje raznih zamisli in seznamov. Sicer obstajajo še druge podobne aplikacije, a Google Keep se nam zdi ena boljših. Šolarji lahko vse zamisli in sezname, ki so jih vnesli v mobilno aplikacijo, pregledujejo tudi na osebnem računalniku prek spletnega Google Keepa, ki je dostopen nas https://keep.google.com/.

 

Wikipedia Android in iOS (brezplačna)

Snovalci spletne strani Wikipedia, kjer šolarji pogosto iščejo informacije, ponujajo tudi mobilno aplikacijo Wikipedia, v kateri je mogoče zelo hitro najti takšne in drugačne informacije. Odlična funkcija aplikacije je, da lahko uporabniki najdene vsebine v njej shranijo za poznejši ogled in jih pozneje lahko pregledujejo tudi, če nimajo dostopa do interneta.

 

Duolingo Android in iOS (brezplačna)

Seveda na našem seznamu ne sme manjkati niti aplikacija za učenje tujih jezikov. Ena boljših tovrstnih je zagotovo Duolingo. V tej aplikaciji se lahko šolarji učijo številne jezike, med drugim španskega, francoskega, nemškega, italijanskega in japonskega. Seveda ima Duolingo tudi kakšno slabo lastnost. Glavna slabost, ki smo jo opazili, je, da ni prevedena v slovenski jezik in posledično se v njej ni mogoče učiti nekega tujega jezika iz slovenskega.

 

Vira: play.google.com, itunes.apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. september 2017
3644
11. september 2017
Sedem super aplikacij za šolarje
iOS, Android