Sensor Towerjeva raziskava

Tehnik 24. april 2017
/PublishingImages/sensor-tower-hero.jpg

Spletna stran Sensor Tower je naredila zanimivo raziskavo, ki se nanaša na mobilne aplikacije iz tržnic App Store in Google Play. Igre so bile izvzete. Poglejmo nekaj zanimivejših zaključkov te raziskave.

Spletna stran Sensor Tower je v raziskavi ugotovila, da so aplikacije, ki so na tržnicah App Store in Google Play, v prvi četrtini letošnjega leta razvijalcem skupaj prinesle kar približno 2,04 milijarde evrov bruto prihodka (gledano globalno). To je 63 % več kot v istem obdobju lani. App Store je razvijalcem prinesel 1,58 milijarde evrov bruto prihodka. Google Play jim je prinesel nekoliko manj, 468,38 milijona evrov bruto prihodka.

V raziskavi je bilo tudi ugotovljeno, da so bile aplikacije iz tržnic App Store in Google Play v prvi četrtini letošnjega leta presnete kar 13,5-milijardokrat (gledano globalno), kar je 14% rast v primerjavi z letom poprej. Iz App Stora so bile aplikacije presnete 4,7-milijardokrat, iz Google Playa pa so bile aplikacije presnete 8,8-milijardokrat.

V prvi četrtini letošnjega leta so sicer uporabniki iz vsega sveta iz trgovine App Store največkrat presneli aplikacije Messenger, WhatsApp in Bitmoji. Največkrat presnete aplikacije iz trgovine Google Play pa so bile v omenjenem obdobju Facebook (poleg se prišteva tudi Facebook Lite), WhatsApp in Messenger. Gledano skupaj pa so bile največkrat presnete aplikacije v prvi četrtini leta WhatsApp, Facebook, Messenger, Instagram in Snapchat. Torej kar štiri aplikacije izmed petih največkrat presnetih aplikacij pripadajo Facebooku. Po prihodkih je v prvi četrtini leta prednjačila aplikacija Netflix. Ta je prinesla razvijalcem približno 123,6 milijona evrov prihodkov, kar je 286 % več kot v istem obdobju lani. Po prihodkih v prvem četrtletju so Netflixu sledile aplikacije LINE, Tinder, Pandora in Spotify. Nekoliko podrobnejše lestvice si lahko ogledate spodaj.

Največkrat presnete mobilne aplikacije v prvi četrtini leta, gledano skupno:

 

Mobilne aplikacije z največ prihodki v prvi četrtini leta, gledano skupno::

 

Raziskava spletne strani Sensor Tower se je sicer nanašala tudi na ameriško tržišče, a smo ta del izpustili.

Viri: Sensortower, Google Blog, Apple.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. april 2017
3415
24. april 2017
Sensor Towerjeva raziskava
iOS, Android