Serija HTC One pri nas premierno na modni pisti

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/HTC_One_X-recent_apps.jpg

V vse večji poplavi raznovrstnih telefonov, se proizvajalci na najrazličnejše načine trudijo, da osvojijo našo pozornost. HTC nas je tokrat za predstavitev svojih novih Android telefonov serije One povabil kar na modno revijo. A to še zdaleč ne pomeni, da je dober videz vse, kar lahko ti telefoni ponudijo.

HTC se po nekoliko slabšem letu vrača v velikem stilu. Po zaenkrat videnem se vsekakor držijo obljube, da se bodo osredotočali na vrhunske telefone. In kot smo tega že vajeni, je pri HTC-ju vedno v ospredju tudi edinstvena uporabniška izkušnja.

Posebno je bilo vsekakor tudi moje prvo srečanje s serijo HTC One. Paradni konj serije, HTC One X, je namreč v rokah mikavne, v perje odete manekenke in elegantnega gospoda otvoril včerajšnji prvi mednarodni teden mode v skrivnostnem podzemnem prizorišču Gospodarskega razstavišča.

HTC One X na mednarodnem tednu mode

HTC One X se dobro znajde tudi v svetu mode

Med modno revijo smo si lahko ogledali tudi novi promocijski filmček "Freefall Fashion Shoot", v katerem so študentu fotografije v roku dali HTC One X in ga skupaj z manekenko potisnili z letala (s padalom, seveda). Ena od bolj zavidljivih lastnosti serije One je namreč poseben čip za hitro ostrenje in zajem slik.

Priznam, da sem kljub zanimivim modnim kreacijam komaj čakala konec revije, ki jo je mimogrede zaključil glamurozen prihod Mercedesa na modno pisto. Po reviji smo si namreč lahko telefone serije One tudi podrobneje pogledali. In tudi od blizu me niso razočarali.

HTC One X na mednarodnem tednu mode

HTC One X v dveh barvah

HTC One S na mednarodnem tednu mode

HTC One S v rokah simpatične hostese

HTC One V na mednarodnem tednu mode

HTC One V se vrača z "brado", ki je dobro znana lastnikom HTC Legend

Vsi trije telefoni, najzmogljivejši HTC One X, nekoliko bolj kompakten HTC One S in izjemno priročen HTC One V, so zelo prijetni na otip. Moderni, lahki, dobre izdelave. Pri nobenem izmed telefonov nisem imela občutka, da gre za izdelek nižje kakovosti.

Vsi trije se ponašajo tudi z barvitimi zasloni in odlično odzivnostjo pri upravljanju na dotik. Prijetni za uporabo so tudi trije kapacitivni gumbi pod zaslonom (nazaj, domov in nedavne aplikacije), ki so pomaknjeni dovolj visoko, da ni večje nevarnosti za nezaželene dotike.

Z vidika programske opreme je vsekakor nekaj posebnega novi HTC Sense 4, v katerega je ovit Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Če si že vajen/a HTC-jeve preobleke za Android, ti bo novi Sense deloval domače, a kljub temu bolj moderno. Nekaj novosti je tudi v priloženi programski opremi, med drugim integracija s storitvijo Dropbox, v aplikaciji Beležke pa denimo najdemo integracijo s storitvijo Evernote. Pohvalno!

HTC One X in nedavne aplikacije

Žal na telefonih ni bilo naložene kakšne bolj grafično zahtevne aplikacije, zato nisem imela priložnosti spotiti štiri jedrno NVIDIA Tegra 3 zverino, ki jo najdemo v HTC One X. Za normalno uporabo imajo vsekakor vsi trije člani družine One več kot dovolj moči, več pa bodo gotovo pokazali naši prihodnji testi na dlani.

Na predstavitvi smo imeli možnost testirati tudi slušalke Beats Audio, za katere imajo vsi telefoni družine One posebno podporo. Edino, kar lahko slušalkam očitam je to, da jih ni bilo mogoče vzeti domov za bolj temeljito testiranje ;) Škoda je tudi, da bo potrebno te slušalke posebej dokupiti, a če veliko poslušaš glasbo na telefonu, se ti investicija nedvomno splača, saj je zvok res vrhunski.

Med obiskovalci je sicer največ pozornosti požel največji in najzmogljivejši HTC One X, ki smo ga videli tako v črni kot v beli barvi. Po občutku me je telefon spomnil na Galaxy Nexus, saj ima HTC One X le malenkost večji zaslon (11,9 cm oz 4,7 palcev).

HTC One sprednja stranHTC One X zadnja stran

Mislim, da je sedaj že jasno, da so me telefoni HTC One očarali, tako s predstavitvijo kot s prvim testom. So prijetni, zmogljivi, moderni, lahki. Komaj čakam na priložnost, da jih podrobneje spoznam. Glede na videno so vsi trije odlični kandidati za najbolj priljubljene Android telefone leta.

Za konec pa še namig, ki te verjetno najbolj zanima: serijo HTC One kmalu pričakujemo tudi v Mobitelovi ponudbi. Čim bo znan datum in cene, te bomo seveda o tem obvestili preko Facebook strani in na čisto svežem Twitter računu. Se že veseliš?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
341
24. september 2013
Serija HTC One pri nas premierno na modni pisti
Android